Pardubice: Domov pro seniory na Dubině mění tvář

03.12.2013 17:16

Klienti pardubického Domova pro seniory na Dubině se letos dočkali dalšího zkvalitnění nabízených služeb. V tomto městském zařízení byly zrekonstruovány další byty, které teď mohou plně sloužit i uživatelům s omezenou pohyblivostí.

Pardubice: Domov pro seniory na Dubině mění tvář
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„V našem domově je přibližně sto bytů. Jedná se bohužel o klasické sídlištní jednotky, jaké najdete například v Polabinách, tedy včetně umakartového jádra a vysoké sprchové vaničky. Ty v současné době již příliš nevyhovují potřebám našich klientů, proto jsme se v roce 2011 rozhodli začít s postupnou rekonstrukcí celého zařízení. V letošním roce jsme tak zrekonstruovali další byty včetně sociálního zázemí. Pokoje jsou vybavené i moderními polohovacími lůžky. Letos jsme vybudovali i centrální koupelnu, která umožní náročnou hygienickou péči pro imobilní uživatele,“ vysvětluje vedoucí zařízení Monika Kopecká.

V předchozích dvou letech došlo na Dubině i k dalším úpravám – v zahradě, kde klienti relaxují, byly opraveny chodníčky, umístěny lavičky a provedeny parkové úpravy. Z rozpočtu organizace tak zde byly proinvestovány více než 3 miliony korun. „Naší velkou výhodou je, že převážná většina našich uživatelů může být u nás ubytována v jednolůžkových pokojích. Byt má sice společné sociální zařízení, ale díky vlastnímu pokoji mají naši senioři stále pocit tolik potřebného soukromí. Vzhledem k rostoucímu počtu nových ubytovacích kapacit pro seniory v našem kraji už navíc žadatelé nečekají na uvolněné místo tak dlouhou dobu, jako tomu bylo zvykem v předcházejících letech,“ dodává Kopecká.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…