Pardubice: Dopravní omezení v době Velké pardubické

06.10.2022 11:07 | Tisková zpráva

V neděli 9. října odpoledne odstartuje již 132. ročník Velké pardubické. Přiláká do Pardubic tisíce návštěvníků z domova i ze zahraničí. Jejich příjezd do krajského města, a hlavně parkování jejich vozů, může v neděli komplikovat dopravu.

Pardubice: Dopravní omezení v době Velké pardubické
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

S určitým omezením ale musí řidiči počítat i v sobotu 8. října vpodvečer, kdy ve městě ohňostrojem vrcholí tradiční městské slavnosti.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

V sobotu od 18:30 do 20:00 bude kvůli bezpečnosti diváků účastnících se ohňostroje pro dopravu uzavřen most Pavla Wonky. Objízdná trasa nebude vedena přes most v ulici Kpt. Bartoše, na němž je kvůli špatnému technickému stavu omezen provoz, ale přes most na silnici č. I/37. S tímto dopravním omezením a případným zdržením musejí počítat i návštěvníci koncertu kapely Scooter, který se koná v sobotu večer v Enteria aréně.

V neděli bude od 8:00 uzavřen výjezd z Pardubic na Chrudim po silnici I/37. Až do 19:00 bude sloužit úsek od Parama po sjezd na Dražkovice jako parkoviště pro návštěvníky Velké pardubické, s vjezdem od Dražkovic.

V den konání dostihů bude v Pardubicích posílena městská hromadná doprava. Bezplatné posilové spoje budou jezdit z Polabin, Dubiny, od nádraží i z Masarykova náměstí. Návštěvníci dostihů mohou využít k cestě na závodiště také historický vlak, který bude jezdit mezi stanicemi Pardubice, Závodiště a Pardubice, Rosice nad Labem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…