Pardubice: Drobná právní pomoc funguje od července centrálně

05.07.2018 18:27

Pardubickou pobočku drobné právní poradny od července nahradil centrální příjem žádostí. Česká advokátní komora, s ohledem na účinnost novely zákona o advokacii, totiž k 30. červnu zrušila bezplatnou právní pomoc v regionálních poradnách v Pardubicích a Hradci Králové.

Pardubice: Drobná právní pomoc funguje od července centrálně
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Služba bude nově poskytována centrálně, agendu určování advokátu k poskytování bezplatné právní pomoci bude administrativně zpracovávat pobočka České advokátní komory v Brně. Zájemci o bezplatné právní poradenství si budou moci zažádat o radu prostřednictvím formuláře, který bude od 1. července, spolu s dalšími podrobnějšími informacemi o službě, k dispozici na webu České advokátní komory.

Pravidla pro využití bezplatné právní poradny se nemění, tato služba bude i nadále představovat základní orientační poučení o právech a povinnostech subjektu, nebude se tedy jednat o komplexní právní službu v podobě prostudování spisu, sepsání návrhu či smlouvy, zastupování před soudy a podobně. Právní pomoc by navíc neměla přesahovat 30 minut v rámci jedné schůzky a 120 minut ročně. Více informací naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…