Pardubice: Fontáně kvetoucí stromy nesvědčí

14.05.2018 21:22 | Zprávy

Rozkvetlá příroda nesvědčí alergikům, ale ani fontánám a kašnám. Městský obvod Pardubice I byl kvůli akátům, jejichž květy ucpávají filtry i čerpadla fontány na třídě Míru, její provoz zastavit.

Pardubice: Fontáně kvetoucí stromy nesvědčí
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

V období kvetení stromů totiž není možné zajistit správný chod fontány, jelikož dochází k zanesení celého uzavřeného systému fontány.

„Fontánu bylo nutné každý druhý den odstavit, rozebrat, včetně čerpadel, a minimálně čtyři hodiny čistit filtry i čerpadla. Proto jsme se rozhodli až do odkvětu fontánu vyřadit z provozu. Spuštěna bude opět po odkvětu okolních stromů,“ řekla Lenka Tobolková z odboru majetku prvního městského obvodu. Před opětovným spuštěním bude třeba celou fontánu vypustit a zajistit celkové vyčištění jak horních bazénů, tak spodní nádrže.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Pečovatelská služba dostane nová nízkoemisní vozidla

16:31 Ústí nad Labem: Pečovatelská služba dostane nová nízkoemisní vozidla

Město kupuje nová nízkoemisní vozidla pro Pečovatelskou službu Ústí nad Labem. Nová auta pomohou nap…