Pardubice: Handicapované děti měřily síly na již 11. atletickém parapoháru

07.06.2019 9:15

Spolek Atletika bez bariér uspořádal sportovní klání pro děti s handicapem z Pardubic a okolí. Akci finančně podpořila Nadace ČEZ v rámci grantového programu Podpora regionů částkou 60 tisíc korun.

Pardubice: Handicapované děti měřily síly na již 11. atletickém parapoháru
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Spolek Atletika Bez Bariér Pardubice připravil na čtvrtek 6. 6. 2019 významnou sportovní a svým charakterem naprosto ojedinělou akci v Pardubickém kraji.

Pod patronací Pardubického kraje, města Pardubice i Městského obvodu Pardubice V a Nadace ČEZ se na Městském atletickém stadiónu se sešlo na 250 handicapovaných dětí ze základních, praktických i speciálních škol z celé České republiky u příležitosti konání 11. ročníku Školního atletického parapoháru 2019. Jednotlivá školní družstva se utkala v 6 atletických disciplínách a na závěr byli vyhodnoceni i jednotliví sportovci a školy. Vítězové si odnesli medaile, diplomy, účastnická trička a spoustu dárků, nejlepší školy pak hodnotné ceny a poháry.

Před samotným vyhlášením vítězných škol proběhla na stadionu ukázka sportu handicapovaných za účasti českých paralympioniků, děti si společně s nimi mohly tyto disciplíny vyzkoušet. Pro zájemce byl i bohatý doprovodný program. Děti se vyřádily na skákacím hradu, skluzavce, handibikách, dvoukolech,.. a za odměnu závodníci dostali zmrzlinu a palačinky.

Spolek Atletika Bez Bariér Pardubice má za sebou další úspěšný rok, kdy se podařilo dosáhnout vytyčených cílů: financování chodu spolku, zajištění účasti na mistrovství světa či úspěšný nábor nových členů. Proto i školní atletický parapohár byl ve čtvrtek 6. června malou oslavou skutečnosti, že se podpoře sportu pro handicapované děti i dospělé daří.

Letos přispěla Nadace ČEZ spolku částkou 60 tisíc korun. Ta kromě výše zmíněné pokryje částečně i náklady na rehabilitaci sportujících a pronájem prostor na zimní přípravu. Informace o Nadaci naleznete ZDE.

Spolek Atletika Bez Bariér má přes 200 členů. V průběhu sezóny zajišťuje vedle pravidelných tréninků i významné sportovní akce pro handicapované děti, dospělé atlety a integrační akce (zdraví společně s handicapovanými). Spolek nabízí náborové a výukové akce pro nečleny i příchozí veřejnost, vede osvětu v oblasti otázek osob s handicapem a sportu a jejich socializace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…