Pardubice: Ke „Žluťáku“ povede nová silnice

05.12.2017 18:10

Obyvatelé ulice Ke Koupališti v Polabinách budou mít lepší přístup ke svým domům. Během prosince tu bude dokončena rekonstrukce komunikace i chodníků. Vydlážděn bude také spojovací chodník do ulice Mezi Zahradami. Celá akce, která přijde na téměř pět milionů korun, je financována z rozpočtu města, částečně se na ní podílel také městský obvod Pardubice II.

Pardubice: Ke „Žluťáku“ povede nová silnice
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Před více než rokem a půl přišly plynárny a VAK Pardubice se záměrem rekonstrukce plynovodu, kanalizace a vodovodu v ulici Ke Koupališti. A protože tato ulice přímo navazuje na nedávno rekonstruovanou ulici Studentskou, tak se rekonstrukce přímo nabízela. Kdo tudy v posledních letech procházel, či sem zajížděl, ví, že tato ulice volala po stavebním zásahu dosti naléhavě,“ řekl Radek Hejný, starosta městského obvodu, který zajišťoval projektovou přípravu rekonstrukce.

Po dokončení rekonstrukce sítí začaly počátkem října práce na komunikacích. Chodníky i silnice nejen že dostaly nové povrchy z asfaltového betonu a betonové dlažby, ale prošly celkovou rekonstrukcí včetně podkladu, odvodnění a jeho napojení na stávající kanalizaci. „Ulice je zrekonstruována v celé své délce, od křižovatky U Josefa, až k music clubu Žlutý pes. Součástí celé investiční akce bylo i vybudování spojovacího chodníku ulic Ke Koupališti a Mezi Zahradami,“ dodala Helena Dvořáčková, náměstkyně primátora pro investiční výstavbu.

Dodavatelem stavby byla a.s. Chládek a Tintěra, rekonstrukce přijde na zhruba 4,8 milionu korun (s DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

10:29 Hradec Králové: Souhrnnou rozpočtovou rezervu města posílí 231 milionů korun

Z loňského finančního vypořádání rozpočtu města má Hradec Králové přebytek volných zdrojů více než 2…