Rekonstrukce stravovacího provozu,vzhledem k míře opotřebení stávajících spotřebičů, pro velmi špatný stav odpadů a ostatních rozvodů a s ohledem na plnění přísných hygienických norem, byla podle ředitele Sociálních služeb města Pardubic již opravdu nutná. „Věřím, že naši strávníci ocení návrat teplých večeří, větší pestrost jídelníčku a v dohledné době i možnost výběru z více jídel, což uvítají určitě i naši zaměstnanci. Nyní ‚ladíme‘ nový stravovací systém provozu a věřím, že pracovníci ocení také nové technologické prvky, například granulovou myčku kuchyňského nádobí, které by jim měly usnadnit těžkou práci,“ informuje ředitel SsmP Petr Krejčí.
Stavební práce, které zajistila firma Marhold a.s., zahrnovaly například výměnu všech rozvodů a podlah či vybudování nového nákladního výtahu. „V rámci rekonstrukce stravovacích prostor byla vybudována nová strojovna vzduchotechniky, upraven byl topný systém, stávající rozvody vody, kanalizace, plynu či elektroinstalace byly demontovány a nahrazeny novými a přibyly zde dva nové plynové kotle na ohřev vody. Veškeré stavební práce včetně vybudování nového přístřešku na rampě a odkanalizování objektu přitom vyšly na přibližně 24 milionů korun včetně DPH,“ popisuje rekonstrukci náměstkyně primátora zodpovědná za investice Helena Dvořáčková. Nové technologie a moderní gastro vybavení dodané firmou Multi CZ s.r.o. pro změnu stály zhruba 20 milionů korun včetně DPH.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV