Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem

22.05.2024 19:06 | Tisková zpráva

V MŠ Mozaika byla úspěšně dokončena rekonstrukce hospodářského pavilonu. Tento projekt modernizoval kuchyň a přilehlé prostory. Rekonstrukce probíhala bez omezení provozu školky, pouze bylo nutné zajistit náhradní stravování. Realizaci projektu měla na starost firma KERSON spol. s r.o.

Pardubice: MŠ Mozaika na Závodu míru se pyšní novým stravovacím provozem
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Slavnostní uvedení rekonstruovaného stravovacího zařízení v Mateřské škole Mozaika do provozu, je potvrzením našeho závazku k poskytování kvalitního prostředí pro vzdělávání a péči o naše děti. Tato rekonstrukce je krokem k modernizaci pardubických mateřských škol a zlepšení podmínek pro nejmenší děti a jejich učitele. Jsem rád, že město může hrát svou roli v tomto procesu a investujeme do budoucnosti, kde kvalitní a bezpečné prostředí, jehož součástí je i stravování, je základem pro úspěšné vzdělávání,“ uvedl primátor Jan Nadrchal při slavnostním uvedení do provozu. Doplnil, že město do rekonstrukce investovalo zhruba 20 milionů korun s DPH.

Během rekonstrukce provoz nebyl omezen, zaměstnanci mateřské školy si přesunuli vybavení do tělocvičny a školka i nadále fungovala v plném provozu.

„Součástí rekonstrukce hospodářského pavilonu byla i kompletní výměna a pořízení nových gastrotechnologií. Celý pavilon je tak připraven na možné budoucí rozšíření kapacity mateřské školy o tři třídy a umožní připravit o 75 jídel více. Podařilo se nám zajistit náhradní stravování pro 5 tříd, tedy 130 dětí. Tato ztížená situace se zvládla díky velké pomoci Základní školy Závodu míru. V jejich nově zrekonstruované kuchyni dokázaly společně paní kuchařky ze základní a mateřské školy uvařit obědy i pro sousední mateřskou školu. Děkuji personálu, rodičům i dětem za to, jak situaci zvládli, odměnou jim všem je špičkový a moderní stravovací provoz," okomentoval průběh rekonstrukce 1. náměstek primátora Jakub Rychtecký, zodpovědný za oblast školství, ekonomiku a rozpočet.

Město postupnou rekonstrukcí stravovacích provozů, kdy se radnici daří ročně obnovovat jeden stravovací provoz na základní a jeden na mateřské škole, naplňuje Strategii školství Pardubic 2030. „V letošním rozpočtu města počítáme ještě s kompletní rekonstrukcí stravovacího provozu a souvisejícího zázemí na Základní škole Spořilov, stěžejní práce chceme stihnout o letních prázdninách,“ doplnil Rychtecký.

Rekonstrukce začala demontážními a bouracími pracemi, které zahrnovaly odstranění stávajících předmětů, gastrotechnologie a starých podlah.

„Rekonstrukce se zaměřila na úpravu řešení kuchyně a dalších klíčových prostor, jako jsou sklady pro zásobování, prádelna se zázemím, dvě kanceláře, místnost pro zaměstnance, šatna a hygienické zázemí pro personál. Rád bych poděkoval firmě KERSON spol. s r.o. za vynikající práci a profesionalitu při rekonstrukci hospodářského pavilonu Mateřské školy Mozaika,“ řekl náměstek primátora zodpovědný za správu majetku města Jan Hrabal.

Zhruba od března 2024 funguje MŠ Mozaika již s novým stravovacím provozem. Momentálně se dolaďují drobné detaily v nově zrekonstruované kuchyni, aby byl zajištěn co největší maximální komfort a efektivita.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

20:27 Olomouc: Půlmaraton jako dvoudenní běžecký festival

S novými závody na kratší vzdálenosti a dalšími novinkami se letos představí Mattoni Půlmaraton Olom…