Pardubice: Město se ohrazuje proti výrokům, že zničí dostihy a Velkou pardubickou

25.06.2022 8:38 | Tisková zpráva

Stanovisko k otevřeným dopisům, týkající se investičního záměru nové multifunkční haly

Pardubice: Město se ohrazuje proti výrokům, že zničí dostihy a Velkou pardubickou
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Statutární město Pardubice reaguje na otevřené dopisy několika autorů, mediální kampaň, vedenou na reklamních plochách a internetu, ve kterých jsou publikovány zavádějící, nebo dokonce zcela nepravdivé informace, týkající se investičního záměru pana Dědka.

Město Pardubice oslovil investor Dědek, představil svůj záměr a nastínil svoji představu spolupráce. Město aktivitu pana Dědka vítá, ale chce dodržet všechny standardní postupy a lhůty. Zodpovědné posouzení všech vlivů výstavby multifunkční arény v areálu dostihového závodiště, posouzení přínosů i rizik pro město i pro Dostihový spolek je časově náročný proces. Žádnou smlouvu, memorandum nebo jiný dokument, týkající se zmíněného investičního záměru, zastupitelstvo města neprojednávalo.

Stejné je to s pozemky města. Jejich prodej se v současné době neřeší a zastupitelstvo to ve čtvrtek neprojednávalo. Město Pardubice se ohrazuje proti výrokům, že město zničí dostihy a Velkou pardubickou. Naopak právě město Pardubice stojí o rozvoj areálu a dostihového sportu. Bez správy dostihové dráhy a areálu celého závodiště, bez výrazné finanční pomoci města, by dostihy ztratily sportovní a společenskou prestiž, o kterou právě město Pardubice dlouhodobě usiluje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…