Pardubice: Město uleví provozovatelům letních zahrádek

26.05.2020 20:20

Pardubice našly další způsob, jak pomoci místním podnikatelům. Po dohodě starostů jednotlivých městských obvodů I – VIII a pardubické radnice odpustí provozovatelům restauračních a stravovacích zařízení poplatky za provoz letních zahrádek s cílem zmírnit dopady koronavirové krize na jejich podnikatelskou činnost.

Pardubice: Město uleví provozovatelům letních zahrádek
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Vládní opatření zasáhla do činnosti provozovatelů gastronomických provozoven výrazným způsobem. Proto se zástupci města a městských obvodů rozhodli hledat další cestu, jak podnikatelům v této těžké situaci po finanční stránce ulevit. Radnice již v dubnu schválila odpustit podnikatelům, sportovním organizacím a spolkům nájemné v městských prostorech za dobu, kdy nemohli vykonávat svou činnost. Majitelé provozoven, jejichž součástí jsou letní zahrádky, budou nyní navíc ušetřeni poplatků za zábor veřejného prostranství, a to do 31. října letošního roku.

„Jsem velice rád, že se nám spolu s kolegy a kolegyní podařilo dospět ke shodě a prosadit požadavek na prominutí úhrady místního poplatku, který je dle obecně závazné vyhlášky města se záborem veřejného prostranství pro dané účely spojen. Nechceme místní podnikatele po finanční stránce ještě více zatěžovat, naším cílem naopak je podpořit zdejší podnikatelskou sféru a pomoci majitelům provozoven do doby, než se jim podaří poptávku obnovit,“ podotýká iniciátor návrhu prominutí místního poplatku za užívání veřejného prostranství, starosta městského obvodu Pardubice V Jiří Rejda s tím, že jak proces povolování zvláštního užívání veřejného prostranství, tak správa místních poplatků náleží do kompetence místně příslušných úřadů městských obvodů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.