Pardubice: Na ohrazenické děti čeká tělocvična jako nová

11.07.2014 9:10

Téměř celý minulý školní rok se museli žáci z ohrazenické základní školy obejít bez tělocvičny. Nyní na ně čeká rekonstruované, novotou vonící sportoviště, odpovídající současným požadavkům. Město tato rekonstrukce přišla zhruba na 13 milionů korun, dalších miliony míří do Ohrazenické školy v rámci zateplování školních budov.

Pardubice: Na ohrazenické děti čeká tělocvična jako nová
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Tělocvičnu jsem si prohlédl a musím říct, že jsem s prací velmi spokojen. Vnitřek tělocvičny i její zázemí jsou jedny z nejhezčích v Pardubicích,“ řekl náměstek primátorky Jindřich Tauber.

Ohrazenická tělocvična prošla během osmi měsíců ohromnou proměnou a stalo se z ní moderní sportoviště, které využijí nejen děti ze základní školy, ale v odpoledních hodinách také veřejnost. Zmizely radiátory ústředního topení, neboť vytápění i větrání zajišťuje nová vzduchotechnika, hala dostala novou palubovku a současným požadavkům vyhoví i zrekonstruované sociální zařízení.

„Další investice pro školu v Ohrazenicích jsou připraveny. Bylo vyhlášeno výběrové řízení na firmu, která zateplí všechny tři budovy této základní školy. Uvidíme, jakou cenu firmy nabídnou, pro město je důležité, že podstatnou část nákladů uhradí dotace z Operačního programu Životní prostředí,“ dodal náměstek.

Zateplení se zároveň dočká i ZŠ Družstevní v Polabinách a mateřská škola Na Třísle. Projektová cena stavebních prací u všech tří škol přesahuje částku 58 milionů korun s DPH, skutečná cena závisí na nabídkách firem, které se o zakázky budou ucházet.

Pardubice investovaly za posledních sedm let do zateplení mateřských a základních škol více než 445 milionů korun. Více než polovinu těchto investic uvolnilo ze svého rozpočtu město, přes 219 milionů získalo z evropských dotací a od státu prostřednictvím Státního fondu životního prostředí. Díky těmto penězům výrazně snížilo energetickou náročnost 21 školských zařízení.

Nataša Hradní
tiskový úsek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…