Pardubice: Nový dotační titul cílí na podporu rodinných center

02.06.2021 11:07

Podpora rodin, rozvoje rodičovských kompetencí či prevence sociálního vyloučení rodičů a dětí. Takové jsou cíle projektů rodinných center, která působí na území Pardubic a která město v rámci nového dotačního titulu podpoří částkou 543 tisíc korun.

Pardubice: Nový dotační titul cílí na podporu rodinných center
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Rodina odjakživa tvoří základ společnosti a je potřeba se o ni nějakým způsobem starat, pomoci jí se rozvíjet. Proto jsme se v tomto roce rozhodli vyhlásit nový dotační titul, jehož podstatou je podpora rodinných center, které prostřednictvím své činnosti pomáhají posilovat rodičovské kompetence a celkově také zdravou a správnou funkci rodiny. Rodiče, kteří navíc zůstanou s dítětem na rodičovské dovolené, potřebují jistou formu péče, kterou by jim měla právě tato centra prostřednictvím svých projektů poskytnout, například formou udržování profesních znalostí a dovedností,“ informuje náměstek primátora zodpovědný za sociální politiku Jakub Rychtecký.

Pardubice v rámci nového dotačního titulu rozdělí mezi celkem čtyři subjekty částku dosahující výše 543 tisíc korun. „Z toho 230 tisíci korun podpoříme činnost Rodinného centra Kulihrášek na pokrytí nákladů spojených s organizací pravidelných setkávání dětí a rodičů, besed, seminářů, kurzů a tréninků psychomotorického vývoje dětí, pohybových dílen, hudebně-relaxačních aktivit či vzdělávání pro těhotné,“ objasňuje Rychtecký.

Dalších 137 tisíc korun pomůže v Rodinném integračním Centru při pořádání prorodinných aktivit se zaměřením na posílení rodičovských kompetencí, partnerských, rodinných a mezigeneračních vztahů, 96 tisíc korun poputuje do Montessori centra Pardubice, kde tyto peníze využijí na celoroční programy zaměřené na rodiny s dětmi, odpolední konzultace pro rodiče, vzdělávací přednášky, semináře, workshopy a společné komunitní akce. Zbylých 80 tisíc využije centrum pro rodinu Sluníčko na projekt Se Sluníčkem v roce 2021, jehož součástí budou pohybové kroužky pro děti různých věkových skupin s rodiči či kurzy finanční gramotnosti a přednášky na nejrůznější témata. Podpořeny tak budou nejen celoroční aktivity, ale také jednorázové akce zaměřené na osvětu, vzdělávání, nácvik, trénink či neméně důležité poradenství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…