Pardubice: Oprava Domu hudby se dává do pohybu

26.03.2019 15:36

Rekonstrukce pardubického Domu hudby se po vyřešení administrativních překážek dává do pohybu. Radní kraje dnes schválili zahájení dvou zadávacích řízení na výběr zhotovitele veřejné zakázky na stavební práce v Domě hudby. Jedno se týká zateplení budovy za 38 milionů korun a druhé modernizace společenské části za celkem 45 milionů korun.

Pardubice: Oprava Domu hudby se dává do pohybu
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Projekty jsou připravené, zbývá vysoutěžit dodavatele obou staveb, které na sebe navazují. Věřím, že se vejdeme do termínů, abychom co nejméně omezili provoz v Domě hudby. Zateplování by mělo probíhat letos od června do srpna a modernizace společenské části od 1. července 2019 do konce února příštího roku. Předpokládáme, že Komorní filharmonie Pardubice se do svých domovských prostor vrátí od března 2020,“ říká 1. náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek pro majetek, investice a kulturu.

V prvním projektu budou provedena energeticky úsporná opatření na vnější obálce budovy při zachování stávajícího výtvarného výrazu exteriéru budovy. Nová hliníková okna i dveře budou mít identické tvarové členění i barevnost, pouze tepelně-technické vlastnosti výrobků budou vycházet ze současných energetických požadavků. V rámci stavby bude rovněž provedena repase stávajících vzduchotechnických zařízení, které zajišťují výměnu vzduchu v sálové části budovy.

„Při přípravných šetřeních jsme zjistili, že veškeré technologické rozvody v Domě hudby jsou na pokraji životnosti. Při modernizaci společenské části proto musí nejprve dojít k jejich výměně, a až potom se můžeme dát do úprav interiérů,“ vysvětluje další postup Roman Línek.

Město se zavázalo upravit venkovní prostory

Koncertní sály budou modernizovány především z hlediska dosažení tepelného a hygienického komfortu vnitřního prostředí. Dále je plánováno zlepšení akustických vlastností sálů a jejich vybavení audiovizuální technikou. „Velmi se těším také na nově pojatou společenskou promenádu v prosklené chodbě, která návštěvníkům poskytne výhled na Zámek Pardubice, a kde bude i pohodlné posezení či mobilní pult pro obsluhu návštěvníků akcí,“ dodává Línek.

Rekonstrukcí projdou i toalety a zázemí sálů jako šatny, sklad mobiliáře a další příslušenství. V dalších letech by měla na tyto projekty navázat třetí etapa modernizace Domu hudby, která se bude týkat školských prostor Konzervatoře Pardubice a základní umělecké školy. Město Pardubice se navíc zavázalo upravit venkovní prostory kolem Domu hudby, které jsou v jeho vlastnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…