Pardubice: Parkování u vlakového nádraží bude plynulejší

20.03.2019 15:36

Od konce března letošního roku bude parkování u vlakového nádraží fungovat plynuleji. Stávající parkovací režim K + R (Kiss and Ride), který u bývalého bytového domu na náměstí Jana Pernera platí od otevření zrekonstruovaného přednádraží, bude upraven, tak aby zde automobily nebyly odstavovány na dobu delší, než značka umožňuje.

Pardubice: Parkování u vlakového nádraží bude plynulejší
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

V současné době zde parkovací režim regulují dvě tabule – jedna s označením K + R, druhá dodatková tabule upřesňuje dobu zastavení. I přesto je zde současný stav neúnosný. „Prostřednictvím parkování v režimu K + R s dodatkovou tabulí maximálně pět minut jsme chtěli řidičům umožnit, aby zde mohli chvíli zůstat. Bohužel se nám tento systém neosvědčil a auta zde parkují ve dvou až třech řadách za sebou. Kdyby přitom řidiči dodržovali režim K + R, měl by být počet dvanácti míst, kterými parkoviště disponuje, dostatečný,“ popisuje stávající situaci náměstek pro dopravu Petr Kvaš.

Řidiči zde své automobily často odstaví a jdou si například koupit jízdenku nebo čekat na nástupiště. K tomu však parkoviště v režimu K + R určeno není. „Řidič by vozidlo neměl opouštět. Jedná se opravdu o místa vyhrazená pro vysazení, případně vyzvednutí osoby. Proto jsme se rozhodli přistoupit k novému dopravnímu značení a dodatkovou ceduli odstranit. Nově zde bude naopak instalována tabule určující přikázaný směr jízdy,“ dodává náměstek Kvaš s tím, že v extrémních případech budou strážníci Městské policie Pardubice nuceni nechat vozidlo odtáhnout.

Parkoviště u bývalého bytového domu nabízí celkem dvanáct parkovacích míst včetně jednoho stání pro imobilní. Jedno parkovací místo pro hendikepované je přitom k dispozici i na parkovišti u sochy Jana Pernera, kde je vyhrazeno také jedno stání pro elektromobily.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …