Pardubice: Podpora města tábory nemine ani letos

29.06.2019 13:58

Konec školního roku je tu, období domácích úkolů a učení tak vystřídá sezona letních táborů, nejen těch pobytových, ale i příměstských. Město jejich pořádání podporuje formou dotace, vyčleněné z Programu podpory volnočasových a vzdělávacích aktivit každoročně. Loni na organizaci táborů putovala částka zhruba 800 tisíc korun, letošní dotace se vyšplhala do výše téměř 940 tisíc korun.

Pardubice: Podpora města tábory nemine ani letos
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Rodiče mají omezený počet dní dovolené a potřebují svým dětem o prázdninách zajistit smysluplný program. Proto je jak o pobytové, tak příměstské tábory neustále velký zájem. Město skrze svůj program podporuje ověřené, tradiční a kvalitní organizátory táborů a táborovou činnost, která je vyústěním celoroční činnosti. Peníze jsou určeny například na zpestření programu táborů nebo se díky finančním prostředkům od města stávají pro pardubické rodiče cenově dostupnější,“ podotýká náměstek primátora pro školství a sport Jakub Rychtecký.

V letošním roce město formou dotace podpoří celkem 49 táborů, z toho je jich 31 pobytových, dalších 18 táborů je příměstských, přičemž 6 z nich se uskuteční v srpnu při Sportovním parku Pardubice. „V loňském roce se dotačně podpořených táborů zúčastnilo přes 2 100 dětí z Pardubicka. Během těchto prázdnin je přitom do táborů přihlášeno o téměř stovku dětí více, takže poptávka po letním programu pro děti v Pardubicích je a stoupá. Jen na pobytové tábory se letos chystá přes 1100 dětí, ty zbývající se zúčastní některého z příměstských táborů včetně těch konaných při Sportovním parku Pardubice,“ dodává náměstek Rychtecký.

Výpočet byl proveden matematicky

Výpočet konkrétní dotace byl proveden matematicky. „U letních příměstských a pobytových táborů byla při splnění kritérií dotace počítána dle konkrétního počtu dětí - účastníků s trvalým pobytem na území Pardubic, v případě Sportovního parku Pardubice s trvalým pobytem na území Pardubického kraje. Tento počet byl násoben počtem dnů tábora a stanovenou denní sazbou,“ objasňuje výpočet František Němec, předseda Komise pro výchovu a vzdělávání, která žádosti posuzovala.

Město přitom podporuje volnočasové aktivity nejen pardubické mládeže, ale i dospělých celoročně. Stejně jako v loňském roce, i letos byla pro tento dotační program vyčleněna částka téměř 2,6 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…