Pardubice: Práce na nové kuchyni započaly, hotovo bude na jaře

01.11.2017 19:02

Kuchařky a kuchaře v Domově pro seniory U Kostelíčka od dnešního dne střídají řemeslníci. Jejich úkolem nyní bude během šesti měsíců stravovací provoz v domově kompletně modernizovat. Díky rekonstrukci, která vyjde na zhruba 42 milionů (včetně DPH), tak bude možné navýšit denní kapacitu jídel z 1000 na 1500 porcí.

Pardubice: Práce na nové kuchyni započaly, hotovo bude na jaře
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Stavební práce bude provádět společnost Marhold a.s., dodávku technologického a gastro vybavení kuchyně pro změnu zajistí firma Multi CZ s.r.o. Ta se také postará o zkušební provoz a zaškolení pracovníků Sociálních služeb města Pardubic. „Dodavatel gastronomické technologie musí pracovníky podrobně seznámit s obsluhou jednotlivých zařízení. Po dobu 14 dnů bude v nové kuchyni v rámci zkušebního provozu přítomen technik dodavatele pro případ, že by bylo nutné řešit nějaké problémy s dodanou technologií,“ podotýká Petr Krejčí, ředitel Sociálních služeb města Pardubic, které Domov pro seniory U Kostelíčka provozují.

V rámci modernizace stravovacích prostor dojde například k dispozičním úpravám kuchyně a jídelny. „Jídelna bude o něco menší, což naopak umožní získat potřebné prostory varny a navýšit tak kapacitu připravovaných jídel až na 1500 porcí. Stravovací provoz v Domově pro Seniory U Kostelíčka funguje již od roku 1995 a využívají jej i klienti Domova pro seniory na Dubině, Denního stacionáře Slunečnice a pečovatelská služba. Modernizace kuchyně a souvisejících prostor je tak více než nutná,“ uvádí náměstek primátora zodpovědný za sociální politiku Jakub Rychtecký. Dodává, že stravování v době rekonstrukce budou zajišťovat stále Sociální služby města Pardubic prostřednictvím vlastních zaměstnanců v dočasně pronajatém kuchyňském prostoru.

Jedna z největších investic v oblasti péče o seniory

Během celkové rekonstrukce budou také vyměněny stávající podlahy, rozvody vody, kanalizace, plynu, elektroinstalace, vzduchotechniky a vytápění. „Objekt bude odkanalizován od splaškových, tukových a technologických vod a přibydou zde také dva plynové kotle pro ohřev vody. Rovněž dojde k posílení přípojky plynu a předpokládáme, že budou vyměněny i staré a nevyhovující okenní výplně, zejména po obvodu jídelny,“ popisuje další stavební úpravy primátor města Martin Charvát. „Navíc se jedná o jednu z největších investic v oblasti péče o seniory v Pardubicích,“ doplňuje primátorova slova náměstkyně Helena Dvořáčková, zodpovědná za investice a územní plánování.

Celkové náklady investiční akce dosáhnou výše 42,4 milionu korun (včetně DPH), přičemž 21,9 milionu korun pokryje dotace Ministerstva práce a sociálních věcí. Moderní gastro vybavení přitom vyjde na 20 milionů korun (včetně DPH), stavební úpravy kuchyně a souvisejících prostor pak na necelých 22,4 milionu korun (včetně DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…