Pardubice: Pro další projekty rozvíjející centrum města je připraveno 130 milionů

21.08.2011 14:30

Město Pardubice vyhlašuje páté kolo veřejné výzvy pro předkládání dílčích projektů do Integrovaného plánu rozvoje města Přitažlivé město, jehož prostřednictvím mohou různé subjekty čerpat evropské dotace.

Pardubice: Pro další projekty rozvíjející centrum města je připraveno 130 milionů
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

V IPRM zpracovaném pro období 2007 až 2013 je pro nové projekty, které musí být zaměřeny na zkvalitnění prostředí v centru města, rozšíření nabídky aktivit pro volný čas či zkvalitnění sociálních služeb, k dispozici ještě zhruba 130 milionů korun.

IPRM Přitažlivé město umožňuje městu čerpat do roku 2013 evropské prostředky z Regionálního operačního programu a tématických operačních programů v celkové výši zhruba 400 milionů korun. Dosud byl v Pardubicích prostřednictvím tohoto integrovaného plánu nákladem téměř 36 milionů korun modernizován sportovní areál TJ Sokol Pardubice, před dokončením je Integrační centrum sociálních aktivit vybudované nákladem zhruba 67 milionů korun i stavba sportovního areálu v Dašické ulici, představující investici 53 milionů korun.

„Páté kolo veřejné výzvy doplňuje kola předchozí. První dvě kola veřejné výzvy proběhla v první polovině roku 2008, třetí kolo je zaměřeno na projekty do tématických operačních programů a je vyhlášeno od konce roku 2008 jako kontinuální, čtvrté kolo veřejné výzvy proběhlo v polovině loňského roku. Prostřednictvím veřejné výzvy v rámci pátého kola budou sbírány projektové listy k projektům, které jsou v souladu s prvními dvěmi prioritními oblastmi IPRM - „Přitažlivé město". Znamená to, že mohou být předkládány projekty zaměřené na zvýšení kvality urbanizovaného prostředí ve středu města a zkvalitnění nabídky možností trávení volného času nebo projekty zaměřené na zvýšení kvality sociálních služeb, přičemž místo realizace těchto projektů se musí nacházet v zóně IPRM," řekl manažer integrovaného plánu Aleš Berka.

Projekty do těchto operačních programů, které budou v souladu s IPRM Přitažlivé město a budou městem doporučeny k zařazení, mají možnost získat až 85 procent dotace z Regionálního operačního programu. Projekty na předepsaném formuláři je možno zaslat poštou na adresu města, nebo doručit osobně na podatelnu magistrátu od 18. do 31. srpna 2011. Bližší informace k podmínkám výzvy a způsobu podávání dílčích projektů jsou zveřejněny na internetových stránkách města www.pardubice.eu nebo na vyžádání u manažera IPRM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…