Pardubice: Radnice je nejvstřícnější radnicí v kraji

11.05.2018 11:30

Dostupnost služeb a transparentnost úřadu vynesly pardubickému magistrátu první místo v anketě ministerstva vnitra o nejpřívětivější úřad v Pardubickém kraji. Průzkum mezi obcemi s rozšířenou působností se konal letos potřetí, loni Pardubice skončily druhé.

Pardubice: Radnice je nejvstřícnější radnicí v kraji
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Základními kritérii posuzování byla dostupnost úřadu pro klienty, jeho transparentnost a komunikace s veřejností. „Naší dlouhodobou snahou je systematické zkvalitňování poskytovaných služeb, každý rok přidáváme aktivitu, která úřad přiblíží občanům, usnadní jim kontakt s ním. Letos nás určitě posunul výš na pomyslném žebříčku rozklikávací rozpočet na webu města i aplikace Tichá linka, která umožňuje komunikaci s úředníky i sluchově postiženým,“ řekl tajemník magistrátu Michal Zitko.

„Prvenství v kraji je velký úspěch a velmi si jej vážím, neboť na základě objektivních kritérií potvrzuje, že pardubický úřad je tu skutečně pro občany a ne naopak. Neznamená to ale, že není co zlepšovat. Já osobně bych například uvítal větší zapojení občanů do rozvoje města. Je to možná časově náročnější cesta, ale určitě se vyplatí. Ukazuje to například příprava rekonstrukce Palackého třídy, pro níž je zapojení obyvatel užitečnou inspirací,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát s tím, že poděkování za tyto výsledky si zaslouží všichni zaměstnanci magistrátu.

Dotazník, na jehož základě ministerstvo radnice hodnotilo, obsahoval 52 otázek týkajících se dostupnosti úřadu pro občany, transparentnosti úřadu a jeho komunikace, participace občanů na chodu a rozvoji města a dalších aktivit, například nadstandardních či unikátních služeb, které daná radnice poskytuje. O pořadí tak rozhodovalo například rozsah úředních hodin na jednotlivých agendách, možnost objednávání on-line, zveřejňování materiálů ze zastupitelstva a rozvojových dokumentů města, aktivní komunikaci města na webových stránkách a sociálních sítích, podíl občanů na správě města a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…