Pardubice: Radnice koordinuje termíny rekonstrukce Pražské ulice

07.02.2015 12:40

Pardubická radnice je hlavním koordinátorem letos plánované rozsáhlé rekonstrukce hlavního silničního tahu v šestém městském obvodu. Ve spolupráci s pardubickým Ředitelstvím silnic a dálnic a VAKem a po dohodě s vedením „šestky“ termínově řídí rozsáhlou opravu Pražské ulice, která vede od letiště přes Popkovice směrem na Přelouč. Silnici letos čeká kompletní rekonstrukce v délce jednoho kilometru.

Pardubice: Radnice koordinuje termíny rekonstrukce Pražské ulice
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Tah z Pardubic přes Svítkov je bolavé téma pardubické dopravy, rozhodli jsme se proto aktivně začít řídit plánování oprav v tomto úseku tak, aby řidiči projeli s co možná nejmenším zdržením. Rekonstrukce musí být hotová ještě letos - v příštím roce totiž čekají lokalitu U Trojice, tedy nadjezd a křižovatku u Parama, rozsáhlé stavební práce. Nemůžeme dopustit zneprůjezdnit jeden tah hned na dvou místech,“ uvedla náměstkyně pardubického primátora Helena Dvořáčková.

Svítkov a Popkovice se tedy dočkají nové silnice, kanalizace i nových chodníků. „ Na rekonstrukci jsme připraveni už od loňského roku, vzhledem k závažnosti stavu kanalizace a nutnosti oprav této komunikace jsme chtěli silnici opravit najednou, rozhodli jsme se proto počkat na VAK a společně naplánovat kompletní rekonstrukci. O chodníky se v návaznosti na nás postará město, respektive obvod, takže časově se budeme vzájemně doplňovat,“ uvedl vedoucí provozního úseku pardubické správy ŘSD Jiří Hostaša.

Jak bude rekonstrukce vypadat? Vyfrézují se živičné vrstvy vozovky a zhodnotí stav podloží, VAK položí novou kanalizaci, vozovka dostane nový povrch a Svítkov a Popkovice se dočkají nových chodníků a obrubníků. To vše vždy nejprve v jedné a potom ve druhé polovině vozovky. Zásah čeká část Pražské ulice od benzinové pumpy ve Svítkově po výjezd z Popkovic. „Nejpozději bychom měli začít v červenci, hotovi však rozhodně chceme být do začátku listopadu,“ upřesnil Jiří Hostaša z ŘSD.

Městský obvod aktuálně projednává s občany přípravu domovních přípojek a připravuje Projektovou dokumentaci. Ihned po vysoutěžení dodavatele stavby kanalizace se s prací na ulici Pražská může začít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…