Pardubice: Svatby se vrátily do historické budovy radnice

13.08.2019 17:11

Rekonstrukce pardubické radnice spěje do finále a historická budova na Pernštýnském náměstí se postupně vrací do běžného režimu. Od července se zde, po 21 měsících, opět konají svatby. I když je provoz v budově částečně omezen, obřadní síň a přilehlé prostory jsou již v plném lesku. Pro fotografování je svatebčanům k dispozici romantické atrium radnice, neboť průčelí budovy ještě halí lešení.

Pardubice: Svatby se vrátily do historické budovy radnice
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„V červenci jsme na radnici přivítali již 15 svatebních párů, které uzavřely manželství v obřadní síni. Snoubence, kteří původně počítali se svatbou ještě v náhradních prostorách Kašparova sálu v bývalé reálce, jsme příjemně překvapili informací o změně místa,“ řekla vedoucí oddělení matriky pardubického magistrátu Zdeňka Havlíčková.

Jen za červenec sezdali v Pardubicích 35 párů, v srpnu by to mohlo být téměř dvakrát tolik. Obřady se konají nejen na radnici, ale také na hradě Kunětické Hora a na jiných vhodných místech, která si snoubenci zvolí.

Svatby se na radnici vrátily o dva měsíce dříve, než se původně předpokládalo. To je dobrá zpráva pro všechny, kteří toužili po obřadu v historické budově, ale nechtěli za svým „ano“ putovat mimo Pardubice, například na Kunětickou Horu. Do nedávna mohli uzavřít manželství v kulisách pardubického zámku, jeho rytířské sály jsou ale nyní kvůli rekonstrukci uzavřeny. „Pro letošní rok jsou termíny pro svatby na webu města, svatební termíny pro on-line rezervaci na rok 2020 zveřejníme na podzim,“ dodala vedoucí matriky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…