Pardubice: Umělce čeká díky CreArtu workshop v italském Janově

05.12.2013 8:23

Pardubičtí umělci mají díky zapojení města do mezinárodního projektu CreArt možnost zúčastnit se workshopu v italském Janově. Pracovní setkání se uskuteční pod vedením velmi populárního italského umělce Luca Vitone od 17. do 21. března 2014.

Pardubice: Umělce čeká díky CreArtu workshop v italském Janově
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

Organizátoři zaplatí všem vybraným umělcům náklady na dopravu, ubytování, stravu a základní materiál pro workshop, který nese podtitul The memory in your pocket. „V posledním desetiletí vizuální umění chápe pojem paměť jako estetickou kategorii produkující projekty a umělecká díla ve veřejném i soukromém prostoru. Takové projekty a díla prozkoumávají různá témata jako identita, tradice, historie, historické památky, naše kořeny, a to ve smyslu pochopení našeho současného života,“ vysvětluje Lucie Břízová z oddělení kultury.

Účastníci workshopu budou mít možnost tato témata poznat a zkoumat v reálném čase a prostoru prostřednictvím obyvatel Janova a tamního městského prostoru. Zájemci o účast se mohou hlásit nejpozději do 5. ledna 2014, a to prostřednictvím odkazu http://1url.cz/gBVO.

Více informací naleznou také na www.gmpardubice.cz.

Miroslav Janovský
tiskový úsek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…