Pardubice: V čele radnice stanul Jan Nadrchal

18.10.2022 17:28 | Tisková zpráva

Dosavadní náměstek primátora Jan Nadrchal stojí od pondělního večera v čele pardubické radnice. Na své ustavující schůzi jej zvolilo primátorem města Pardubic nové městské zastupitelstvo, jehož členové se v pondělí 17. října složením slibu ujali svého mandátu.

Pardubice: V čele radnice stanul Jan Nadrchal
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Na postu primátora Jan Nadrchal vystřídá svého stranického kolegu z ANO Martina Charváta. Radnici v následujících čtyřech letech povede hnutí ANO 2011 se sdružením Žijeme Pardubice a Společně pro Pardubice. Tato koalice disponuje 20 mandáty v devětatřiceti členném zastupitelstvu.

Nové zastupitelstvo města tvoří členové sedmi politických subjektů. Nejsilnější klub bude mít hnutí ANO se 12 členy, uskupení SPOLU získalo devět mandátů, Žijeme pro Pardubice, Piráti a Společně pro Pardubice mají po čtyřech zastupitelích a SPD a sdružení Naše Pardubice po třech. O budoucnosti města bude v následujících čtyřech letech rozhodovat 32 mužů a sedm žen, 23 zastupitelů obhájilo mandát z minulého volebního období.

Zastupitelé na svém prvním jednání schválili personální obsazení radnice. Primátor Jan Nadrchal bude zodpovědný za strategii a rozvoj města, veřejné zakázky a projektový management. Stejně jako v minulém volebním období bude mít primátor na základě rozhodnutí zastupitelstva čtyři uvolněné náměstky. Statutárním zástupcem, tedy prvním náměstkem, pověřeným zastupováním primátora v době jeho nepřítomnosti, se stal Jakub Rychtecký (Žijeme Pardubice), do jehož gesce patří ekonomika a rozpočet, školství, sport, sociální politika a zdravotnictví. Náměstkem zodpovědným za cestovní ruch a destinační management, územní plánování, urbanismus a architekturu, stejně jako za oblasti energetiky města a informačních technologií se stal René Živný (Společně pro Pardubice), kulturu, dotační politiku, životní prostředí a správu kapitálových podílů společností dostala do své gesce Jiřina Klčová (ANO 2011) a za dopravu, investiční výstavbu a správu majetku města bude v tomto volebním období zodpovídat Jan Hrabal (ANO 2011).

Město bude, stejně jako v předchozím volebním období, řídit jedenáctičlenná rada. Sedm křesel v ní připadlo hnutí ANO, po třech pak oběma koaličním partnerům. Vedle uvolněných politiků v ní zasednou Martin Charvát a Jiří Rejda (oba ANO), MUDr. Štěpánka Fraňková a Otakar Janecký za hnutí Žijeme Pardubice a za hnutí Společně pro Pardubice Jiří Lejhanec a František Brendl, který se stal určeným zastupitelem pro územní plánování, konkrétně tvorbu územního plánu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…