Pardubice: V dubinské škole se děti naučí i hospodařit

14.01.2012 19:41

V základní škole na Dubině získávají děti nejen znalosti v běžných vyučovacích předmětech, ale také vědomosti, které jim usnadní orientaci ve světě financí.

Pardubice: V dubinské škole se děti naučí i hospodařit
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Škola se v roce 2010 zapojila do projektu Rozumíme penězům, který, s cílem zvýšit finanční gramotnost obyvatel České republiky, organizuje občanské sdruže­ní AISIS. Do tohoto projektu se zatím zapojily pouze dvě pardubické ZŠ.

Se světem financí se letošní deváťáci z Dubiny seznamují již druhým rokem,  rozhodně už tedy nejsou finančně negramotní. Zvládají nejen sestavení rozpočtu či úvahu o výhodnosti nákupu, ale také prezentaci nabytých vědomostí před dospělými. „Součástí letošní části projektu byla účast na konferenci k projektu Rozumíme penězům. Na ní nás reprezentovali čtyři žáci z 9.A a dvě jejich učitelky. Prezentace, kterou si naši žáci sami připravili sklidila ohromný úspěch, děti zvládly i odpovědi na dotazy posluchačů,“ řekla ředitelka školy Ludmila Kozáková. „Máme radost z toho, že se naši žáci neztratí v konkurenci ostatních,“ dodala.

V minulém školním roce se žáci dnešní 9.A během čtyř projektových dnů učili tvořit rozpočet, kupovali auto, zvažovali výhodnost nákupu a jeli na dovolenou. Letos se v oblasti financí vzdělávají dál a první krůčky v této oblasti financí mají za sebou i jejich o rok mladší spolužáci.

Projekt Rozumíme penězům si klade za cíl přispět ke zvýšení finanční gramotnosti obyvatel České republiky. Primárně je zaměřen na učitele a žáky základních škol, prostřednictvím dětí má však působit i na jejich rodiče. Pomáhá dospívajícím k tomu, aby se naučili rozhodovat ve finančních záležitostech, uměli si k tomu získat dostatek důvěryhodných informací, vyznali se v základní finanční terminologii, nabízených finančních produktech a službách, byli si vědomi důsledků svého rozhodnutí a nenechali se manipulovat reklamou nebo lákavými obchodními nabídkami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…