Pardubice: Zástupci seniorů s referendem souhlasí

19.02.2013 21:20

Nejschůdnější variantou, jak rozhodnout o budoucnosti městských obvodů, je referendum. Takové je stanovisko zástupců pardubických seniorů. Ti od města žádají maximum informací o fungování Pardubic bez obvodů, v principu jsou však proti jejich zachování.

Pardubice: Zástupci seniorů s referendem souhlasí
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Během našeho setkání jsme se bavili i o tom, jak to funguje v Hradci Králové, kde mají místo obvodů komise. Domluvili jsme se, že jim poskytneme maximum informací nejen o tom, kolik reálně při zrušení obvodů ušetříme, ale třeba i srovnání právě se sousedním Hradcem Králové,“ řekla primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková po jednání představitelů města se zástupci seniorů. „Shodli jsme se na tom, že referendum je nejschůdnější způsob, jak se lidé mohou svobodně vyjádřit. Mezi seniory také převládá názor, že jsou obvody zbytečné,“ dodala primátorka.

O formě a termínu referenda ještě není ani zdaleka rozhodnuto. Zástupci města budou jednat 28. února o způsobu referenda, následně bude nutné definovat přesnou podobu otázky. Původně mělo být referendum a termín jeho konání vyhlášeno 12. března na zasedání zastupitelstva. Vzhledem ke složitosti příprav se však tento termín možná stihnout nepodaří, k otázce referenda by pak vedení města svolávalo mimořádné zastupitelstvo.

Šimon Hradní
tiskový úsek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

16:14 Otrokovice: V přístavišti na Baťově vznikl nový grill point, v provozu bude od května

Praha, Brno, Bratislava a nyní i Otrokovice mají kvalitní veřejný elektrický kontaktní gril. Novinku…