Pardubice budou během adventu vonět už potřetí perníkem

25.11.2022 16:43 | Tisková zpráva

Na Advent s vůní perníku se mohou obyvatelé i návštěvníci Pardubic těšit už třetí rok po sobě.

Pardubice budou během adventu vonět už potřetí perníkem
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

První dva ročníky této pohodové akce, kdy kavárny a cukrárny ve městě nabízely jednu perníkovou dobrotu lepší než druhou, se pořadatelé, tedy pardubické infocentrum a radnice, rozhodli pokračovat. Letos snad v neomezené podobě bez protiepidemických opatření.

„Chuť i vůně perníku v době adventu byly trefa do černého. Potěšily nás pozitivní ohlasy od zákazníků i provozovatelů kaváren a cukráren a sám se těším, až s rodinou znovu vyrazím do ulic města ochutnat některou z perníkových dobrot,“ uvedl primátor města Pardubic Jan Nadrchal.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17933 lidí

Oblíbená a nezaměnitelná vůně pro Pardubice typického produktu se letos bude linout od perníkářů, cukrářů, pekařů i kavárníků od první adventní neděle, která letos připadá na 27. listopadu. Po celý předvánoční čas tak bude možné do místních cukráren a kaváren chodit ochutnávat perníkové speciality. „Perníkový bonus v době adventu letos nabídne ještě více kaváren než v loňském roce. Celkem se můžete ochutnat typickou pardubickou pochoutku ve 22 cukrárnách a kavárnách, a to v celkem 37 variantách! Všem bych chtěla znovu poděkovat za nadšené zapojení do této akce,“ uvedla pořadatelka Miloslava Christová, ředitelka Turistického informačního centra Pardubice.

V nabídce letos nebude chybět fantastický citronový dort s perníkovým korpusem, Porter dort s perníkovým kořením, perníkový trdelník, perníkový šnek v peci či perníkový nanuk. Z nápojů určitě ochutnejte perníčkové latté se šlehačkou, perníkové pivo, kávu s perníkovým vaječným koňakem či kávový drink s ginem a perníkovým kořením a mléčnou pěnou Gin-gin bread,“ jmenuje ředitelka Christová. Všechny kavárny letos bude možné poznat i podle označení „Advent s vůní perníku“ vylepeného na vstupních dveřích provozoven.

Infocentrum aktualizovalo web, kde jsou označeny všechny zapojené kavárny a kde je také možné dozvědět se také několik zajímavostí z historie tohoto sladkého voňavého pečiva. Věříme, že si provoněnou předvánoční atmosféru v Pardubicích znovu užijete. Více informací naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…