Pardubice čeká devatenáctý ročník Zrcadla umění

12.06.2019 18:45

V době, kdy se bude pomalu schylovat k ukončení školního roku a děti i dospělí se již budou těšit na prázdninová dobrodružství, se Pardubice stanou centrem amatérské kultury. Od 13. do 15. června zde v rámci jarní části městských slavností proběhne již 19. ročník Zrcadla umění, který opět slibuje velmi atraktivní program pro každého, kdo se rozhodnete jej navštívit.

Pardubice čeká devatenáctý ročník Zrcadla umění
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Pár dnů před začátkem astronomického léta se Pardubice rozzáří všemi barvami, ožijí tancem, rozezvučí se hudbou a zpěvem. To vše v podání malých i velkých nadšenců, pro které kultura není „byznys“, ale záliba. Letošní jarní část Městských slavností se bude odehrávat na krásných a pro Pardubice signifikantních místech, která nabídnou akcím svůj genius loci. Najednou uvidíme místa, která běžně míjíme, v jiném světle, v jiné atmosféře a uvědomíme si, že Pardubice jsou opravdu krásné a mají co nabídnout,“ uvedl pardubický primátor Martin Charvát.

„Zahájení třídenního festivalu proběhne ve čtvrtek v 10 hodin na Pernštýnském náměstí. Ještě na ten den jsou pro návštěvníky připraveny workshopy pro děti a také Vědecko-technický jarmark Univerzity Pardubice. Večer se pak můžete těšit na dechové a smyčcové koncerty jak na Pernštýnském náměstí, tak v Kulturním domě Hronovická. Jako zakončení dne je na Pernštýnském náměstí přichystána beseda s herečkou Bárou Seidlovou a režisérem Karlem Smyczkem následovaná promítáním 35milimetrového filmu,“ přibližuje začátek festivalu náměstek pro kulturu Jan Mazuch.

Taneční soubory i pořádná show

V pátek se hlavní působiště Zrcadla umění přesune na třídu Míru, kde se můžete těšit na workshop s výtvarnicí Nikolou Březinovou, na jevišti se vystřídá řada tanečních souborů v rámci programu Tančíme pro radost a hned po nich pak očekávejme pořádnou show, když nastoupí capoeiristé Vem Camara capoeira Pardubice. Program zakončí galavečer s názvem Doteky Tance. Páteční program na hlavním pardubického bulváru doprovodí několik vystoupení kulturních skupin školek a škol, včetně Základní školy Svítání, a saxofony Pavla Merty. Páteční posezení v Tyršových sadech Vám zpříjemní studenti pardubické konzervatoře. Na Pernštýnském náměstí se pak můžete těšit na pěvecké soubory složené jak z dospělých, tak i z dětí, a nakonec na folkovou skupinu Pouta.

V sobotu se celý festival přesune zpět na Pernštýnské náměstí. Na pódiu se ukáží známé kapely z Pardubicka. Těšit se můžeme například na JK Band, The May Revolution nebo kapelu Hlavou dolů. Pomyslnou tečku za celým třídenním festivalem pak bude mít na starost legendární kapela Kalkata Band se svým příjemným punk-rock’n’rollem.

Těšíme se na Vaši návštěvu na festivalu pardubické kultury, na Zrcadle umění 2019!

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

13:37 Aš: Stavební práce zkrátí školní rok ve dvou ašských mateřinkách

Jednou z letošních investic do školských zařízení v Aši budou stavební úpravy hygienických zařízení …