Pardubice chtějí nalákat návštěvníky do města

27.05.2015 10:44

Pardubice chtějí motivovat návštěvníky, které do města lákají velké víkendové akce, k delšímu pobytu. Se zakoupením vstupenky například na Oblaka Fest, či výstavu Koně v akci, získají zvýhodněné vstupné do pardubického zámku, na Zelenou bránu či do Aquacentra.

Pardubice chtějí nalákat návštěvníky do města
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Chceme tímto způsobem napomoci k rozvoji cestovního ruchu. Město během roku finančně podporuje akce, které lákají tisíce a desetitisíce návštěvníků.  Je naprosto logické, že chceme každého, kdo přijede do Pardubic za konkrétní událostí motivovat k tomu, aby nezůstával pouze v areálu, kde se akce koná, ale vydal se víc poznat Pardubice a jejich centrum. Aby se zde návštěvníci zdrželi, navštívili zajímavá místa, zastavili se někde třeba na oběd a poznali, že Pardubice jsou krásné město, do něhož se stojí za to i vracet. Proto letos přicházíme s touto novinkou,“ řekl náměstek primátora Jakub Rychtecký, do jehož gesce spadá i rozvoj cestovního ruchu.

Jako slevový poukaz na vstupné do tří pardubických atraktivit mohou návštěvníci poprvé využít vstupenek na Oblaka fest, který se koná 12. a 13. června. Další takovou akcí bude 20. a 21. června FRESH Festival, pak 5. a 6. září mezinárodní výstava Koně v akci a 2. až 4. října Retroměstečko 2015. Sleva bude platit vždy v den konání akce.

„Letošní rok lze považovat za pilotní. Uvidíme, kolik lidí slevy využije a jaké reálné dopady to bude mít v návštěvnosti dalších pardubických turistických cílů,“ dodal náměstek Rychtecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

13:37 Jihlava: Heulosem ve čtvrtek proběhnou světlušky

Noční běh pro Světlušku se v Jihlavě uskuteční 16. května. Veškerý výtěžek ze startovného půjde proj…