Pardubice končí spolupráci s ruskou Kalugou

15.03.2022 16:43 | Tisková zpráva

Rada města navrhne zastupitelstvu, aby Pardubice okamžitě odstoupily od memoranda o spolupráci s ruským městem Kaluga. Důvodem jednomyslného rozhodnutí radních je jednoznačný nesouhlas s agresí Ruska vůči Ukrajině.

Pardubice končí spolupráci s ruskou Kalugou
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Pardubice spolupracují s městy v mnoha evropských zemích, ale nechceme mít nic společného se zemí, která napadla svého souseda, která nerespektuje mezinárodní konvence, která je nebezpečná každé demokracii. Na tom jsme se v radě shodli jednomyslně, stejně jako se shodujeme v tom, že jako celé Česko musíme i v Pardubicích pomáhat těm, kteří před válkou na Ukrajině utíkají,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

Představitelé Pardubic a Kalugy podepsali memorandum o spolupráci svých měst již v roce 2019. Jedním z prvních konkrétních počinů mělo tehdy být zřízení pravidelného leteckého spojení mezi oběma městy. K zprovoznění této linky ale nikdy nedošlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…