Pardubické děti si mají kde hrát také o prázdninách

11.07.2020 14:49

Šestnáctka veřejných sportovišť po městě zůstává občanům, především tedy dětem, otevřena i během letních prázdnin. Jednotlivá hřiště jsou vybavena pro různé sporty, některá fungují při sportovních klubech, šestice z nich pak při pardubických základních školách. Město se snaží jejich provoz každoročně podporovat formou dotací, letos tak mezi sportoviště rozdělí částku 1,7 milionu korun.

Pardubické děti si mají kde hrát také o prázdninách
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Děti mají k dispozici jak víceúčelová hřiště, tak sportoviště s kurty, hřišti pro volejbal, fotbal, nohejbal či basketbal s tím, že tato sportoviště jsou samozřejmě vybavena nejrůznějšími sportovními pomůckami, aby zde dětem nic nechybělo. Město se snaží letní aktivity, ať už se jedná o letní tábory, Sportovní park Pardubice či provoz veřejných hřišť, maximálně podporovat, naším cílem je vést pardubickou mládež k tomu, aby našla v pohybu zálibu a vnímala jej jako ideální způsob trávení volného času,“ podotýká náměstek primátora zodpovědný za školství a sport Jakub Rychtecký s tím, že všechny tyto areály mají statut takzvaného sportoviště pro veřejnost, což znamená, že jsou přístupné zdarma a lidé je navíc snadno poznají, neboť jsou označeny velkoformátovou cedulí.

Město v posledních letech rekonstruovalo několik školních hřišť při základních škol již se záměrem otevřít je mimo vyučování veřejnosti. Kvalitní sportoviště včetně potřebného zázemí tak mají například základní školy na Dubině, Spořilově, ve Staňkově ulici na Dukle nebo na Studánce.

„Od září navíc seznam zmodernizovaných školských hřišť doplní také ZŠ Josefa Ressla na Dukle, kde v současné době práce na rekonstrukci finišují. Areál tak již do nadcházejícího školního roku vstoupí s novými povrchy jednotlivých hřišť včetně umělého trávníku a beachvolejbalových kurtů, nový bude také mobiliář a oplocení kolem celého sportoviště. V nejbližších dnech zahájíme rekonstrukci sportoviště na ZŠ Družstevní. Dali jsme si za cíl opravit každý rok jeden až dva školní sportovní areály a tuto ambici se nám daří naplňovat. Pro příští rok je již projekčně připravená ZŠ npor. Eliáše a v současnosti se projektuje polabinská dvojka,“ dodává náměstek Rychtecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…