Pardubický Smart City Point se rozhodl požádat o spolupráci občany

16.05.2016 12:23

Pardubická organizace Smart City Point, do které město od začátku roku soustředí veškeré své ,,smart“ aktivity, se rozhodla požádat o spolupráci občany. Formou soutěže chce sbírat chytré náměty pro Vizi Smart City Pardubice 2020.

Pardubický Smart City Point se rozhodl požádat o spolupráci občany
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

O spolupráci SCP (SMART CITY POINT) a města Pardubice byli občané informováni již během února. V rámci sepsaného memoranda se organizace SCP zavázala, že městu do konce roku předloží ucelený strategický Smart City dokument, dle kterého se budou moci realizovat jednotlivé projekty v logické návaznosti. Nyní se zástupci SCP rozhodli zapojit do tvorby dokumentu přímo občany města. Připravili proto soutěž o ceny a jejich cílem je do soutěže zapojit minimálně 1000 Pardubáků.

„Aktivitu společnosti SCP vítám a vnímám velmi pozitivně. Je vidět, že jsme naše městské smart vize a očekávání vložili do správné firmy. Předpokládám, že SCP získá od obyvatel Pardubic řadu podnětů a dobrých nápadů, které budou moci využít a rozpracovat,“ řekl primátor Pardubic Martin Charvát.

První část soutěže je anketní, druhá kreativní

Ředitel SMART CITY POINT, Tomáš Krátký, k pořádané soutěži sdělil: ,,My samozřejmě koncept vytvořený máme, ale nedovolili bychom si jej předkládat městu bez vyjádření lidí, kteří tu žijí. Ve výsledku by měly veškeré plody naší práce v podobě konkrétních projektů sloužit právě občanům města, mají tedy právo říci si k tomu svoje.“ Tomáš Krátký zároveň vysvětlil, že výsledkem této měsíční interakce (soutěž začíná 9.5. a končí 6.6.2016) bude tzv. Vize Smart City Pardubice 2020, která bude poskládaná z převažujících námětů občanů města a bude sloužit právě jako základní rámec pro rodící se strategický dokument.

A co konkrétně Pardubáky v rámci soutěže čeká?,,Mohu říci jen to, že soutěže jsou vlastně dvě v jednom balení - první část je anketní a druhá kreativní. Soutěžící může soutěžit buď pouze v první části, což mu zabere cca 3 minuty, nebo se rozhodne rozšířit svou šanci na výhru a zkusí své štěstí jako kreativec v druhé části. O nejlepším ,,smart“ kreativci následně rozhodne odborná porota. Výsledky budou vyhlášeny a ceny předány na historicky první Smart City konferenci v Pardubicích v polovině června. Stačí sledovat Facebook či stránky ZDE a ZDE.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…