Pardubičtí plavci se mohou těšit na příští sezonu, přesvědčili se novináři

19.09.2011 13:25

Pravidelného kontrolního dne na stavbě plaveckého areálu v Pardubicích na Olšinkách se dnes zúčastnili také novináři. Seznámili se s průběhem prací, budoucí podobou i s plánovanými termíny dokončení bazénů. Staveništěm provedl zástupce tisku spolu s projektanty náměstek primátorky Jindřich Tauber, který novináře na prohlídku pozval.

Pardubičtí plavci se mohou těšit na příští sezonu, přesvědčili se novináři
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Stavba plaveckého areálu pokračuje mílovými kroky. Já sám se zajdu na průběh prací podívat několikrát do měsíce a vždy jsem mile překvapen tím, jaké pokroky stavbaři udělali. Chtěl jsem, aby se o tom mohli přesvědčit i novináři a jejich prostřednictvím také obyvatelé města. Zatím vše nasvědčuje tomu, že krytý plavecký areál zahájí plný provoz skutečně příští rok v dubnu a zkušební provoz možná ještě o něco dříve. Venkovní bazény, jejichž potřeba opravy vyšla najevo až nedávno, by měly být připraveny na letní sezonu 2012," řekl náměstek Tauber.

 

Novináři si prohlédli jednotlivé části budoucího plaveckého areálu. Padesátimetrový bazén, wellness část, v níž už je patrná prostorná vířivka či atypické sprchy, i nově budovaný prostor aqvaparku. Projektanti jim představili netradiční prvky interiérů: speciální světelné efekty, projekční tabule či interaktivní obrazovky, které zavedou děti do pohádky. Padly také základní informace o vstupenkách do areálu. Ty budou mít buď podobu časových lístků, nebo čipů s minutovými odpočty. Každý návštěvník se také bude moci vybrat, jestli si zaplatí vstup pouze do plaveckého bazénu, nebo v dalších dvou variantách připojí i možnost návštěvy aqvaparku a wellness centra. Všechny tyto části by pak v letní sezoně měly být přístupné každému, kdo si koupí celodenní vstupné na Sluneční pláž.

Jen ceny vstupného zůstaly novinářům utajeny. O jejich výši totiž bude město jednat až s provozovatelem areálu, který není dosud znám. Jasněji by mělo být po nejbližším jednání městského zastupitelstva, které se sejde 20. září a výběr provozovatele plaveckého areálu má na programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Mesto-pardubice.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…