Parkování v Chrudimi uhradíme i platební kartou nebo SMS

31.07.2017 12:16

Hned dvě nařízení týkající se placeného stání a ceny za něj na chrudimských místních komunikacích schválila na svém jednání 17. července 2017 Rada města Chrudim. Změny přitom nejsou pouze formální.

Parkování v Chrudimi uhradíme i platební kartou nebo SMS
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Asi nejvýznamnější změnou je zavedení placení sjednané ceny na parkovacích automatech formou úhrady bankovní kartou, prostřednictvím SMS a pomocí mobilní aplikace,“ říká místostarosta města Chrudim Jaroslav Trávníček. Týkat se to bude všech parkovacích automatů, které město prostřednictvím Technických služeb provozuje. V letošním roce je totiž nutné dva automaty vyměnit, a tak nově pořizované automaty již budou s touto změnou počítat, u těch dalších dojde k dovybavení o nutné zařízení právě na úhradu prostřednictvím bankovní karty. „Další výhodou zmodernizovaného systému je to, že řidič si v případě potřeby může parkovaní prodlužovat a hradit i na dálku prostřednictvím SMS nebo mobilní aplikace,“ dodává místostarosta Trávníček.

Současně dojde ke změnám ceníku za placené parkování, a to v řádech jednotek korun, i když nejen směrem nahoru. Na Resselově náměstí, na Školním náměstí a v Hradební ulici dojde ke zvýšení ceny první hodiny parkování z 10 na 12 korun, přičemž cena za každou další hodinu parkování zůstává na částce 35 korun, na dalších placených parkovacích stáních mimo historické jádro dojde naopak u první hodiny ke snížení z 10 na 7 korun a u delšího parkování ke sjednocení každé další hodiny za 20 korun. Kromě toho bude nově možné zaplatit si na parkovacích automatech v historickém centru celodenní stání, a to za paušální poplatek 200 Kč za den.

A ještě jednu zajímavou změnu přináší nový návrh. „Elektromobilům bude umožněno stání na parkovacích automatech zdarma. Důvodem tohoto rozhodnutí je podpora rozvoje elektromobilů coby ekologických vozidel nevytvářejících emise v místě jejich provozu. To se pochopitelně netýká vozidel s hybridním pohonem,“ uzavírá místostarosta Roman Málek. Navíc se jedná o možnosti umístění dobíjecího místa pro elektromobily i ve městě Chrudim.

Obě schválená nařízení nabudou účinnosti od 1. září 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.