Pelhřimov: Bitětické slavnosti se staly hitem

20.08.2018 7:34

Posedmé a pokaždé trefa do černého, spousta zábavy, soutěží a zajímavých stánků. Bitětické slavnosti opět přilákaly stovky návštěvníků.

Pelhřimov: Bitětické slavnosti se staly hitem
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Letošní téma bylo spjato s přírodou a ekologií což bylo pro návštěvníky velmi atraktivní. I celý program byl připraven v tomto stylu. Na návsi, přesněji na zahradě „u Cífků“ navodila tu správnou poslechovou i taneční atmosféru znamenitá country kapela Páťáci a návštěvníci si tak mohli užívat prosluněnou pohodu nejen při spoustě akcí, ale i při bohatém občerstvení v podobě pečeného prasátka, bramboráků či domácích bitětických cukrovinek.

Pozvání přijal i starosta města Pelhřimova František Kučera, který v úvodu mimo jiné vyzdvihl především pozitivní přístup k životu a aktivitu lidí v místní části a pronesl řeč u sázení lípy, kterou místní rodáci vysadili k 100. výročí vzniku České republiky jako živý symbol naší historie. Zároveň připomněl historii státnosti, osudové kroky osmiček a v neposlední řadě i 50 let významného přátelství Pelhřimova a Dolného Kubína.

Povedenou akci doplnila výstava opeřených svěřenců ze záchranné stanice Ikaros, a tak nejen děti mohly obdivovat mládě orla, sovu pálenou, výra velkého, sokola nebo třeba puštíka. Vše se podařilo uspořádat za podpory sponzorů, kterým hlavní organizátoři, předseda osadního výboru Milan Váňa a Rudolf Cífka poděkovali. Velký dík patří i organizátorům akce za perfektní přípravu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

16:14 Kroměříž představí své krásy na výstavě v několika moravských městech

Vydat se blíž k lidem a oslovit je jako potenciální návštěvníky Kroměříže v jejich domovském prostře…