Pelhřimov: Čertovský výběh prozářil město

13.12.2019 7:34

Pátý prosinec, den, který má většina lidí spojen s Mikulášem a čerty, využily Liga atletů Pelhřimov (LAP) a centrum Beachwell už poněkolikáté k příjemné sportovní akci, která má název „Čertovský výběh aneb Rozsviť Pelhřimov“.

Pelhřimov: Čertovský výběh prozářil město
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Myšlenkou akce je využít tento výjimečný den k pohybu a zároveň přitom vidět a zažít leccos zajímavého. Mezi 120 účastníky, vybavenými barevnými světýlky „lightsticky“, byly především děti od 6 do 12 let a podobně jako v minulých letech také zajímavý host. Tím byla tentokrát paní učitelka angličtiny Amy Boswell z USA, kterou děti z LAP pozvaly, aby zažila čerta a Mikuláše.

„Od Beachwell přes Dolnokubínskou ulici to byla opravdu přehlídka čertů. Potkávali jsme party s Mikulášem a i na náměstí bylo divoko. A tak si myslím, že Amy má dost přesnou představu o tom, jak chodí v ČR Mikuláš,“ přiblížil část trasy Marcel Brož z LAP. Na náměstí čekalo na běžce drobné občerstvení - čaj a pro děti perník. Ti zdatnější pak pokračovali v běhu a asi 25 běžců dokončilo nejdelší trať, vedoucí přes město, autobusové nádraží, Nábřeží rekordů a kuriozit, Městské sady a Radětín zpět na Beachwell. „Děkuji všem z Beachwell za uspořádání a hladký průběh akce,“ řekl Marcel Brož.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…