Pelhřimov: Family Point nazdobil strom více než 260 háčkovanými vajíčky

20.04.2019 10:45

Bohatý program pro rodiny s dětmi s názvem "Jarní dny" se uskutečnil v pelhřimovském Family Pointu, stejně jako v ostatních Family Pointech po celém Kraji Vysočina. Rodiny tak mohly před Velikonocemi strávit společné chvíle u tvoření, velikonočních zvyků nebo zdobení muffinů. Vstup na všechny akce byl zdarma.

Pelhřimov: Family Point nazdobil strom více než 260 háčkovanými vajíčky
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

V Pelhřimově v pondělí 15. dubna odstartovaly "Jarní dny" zdobením velikonočního stromu u sídla Family Pointu v Palackého ulici. Strom zdobí více než 260 háčkovaných vajíček, které v rámci Háčkovací výzvy dorazily od háčkařek ze všech koutů Vysočiny. Obří uháčkované vajíčko od paní Ivy Vlasákové z Jaroměře zavěsil na strom náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro sociální oblast Pavel Franěk, další pověsily také zástupkyně Kraje Vysočina z úseků rodinné a seniorské polity Kraje Vysočina. Některá vajíčka na strom pomohla pověsit také vysokozdvižná plošina ještě den před zahájením Jarních dnů, aby se zdobení tolika doručených vajíček vůbec stihlo. Každý kus je originál a některé z nich přinesly na samotné pondělní zahájení seniorky z Domova pro seniory Pelhřimov. Ty se zároveň poprvé podívaly do Family Pointu. Účastníci zdobení si před sídlem Family Pointu pochutnali na ranní kávě a domácích věnečkách. Mezi nimi také klienti z Domova Jeřabina Pelhřimov. Součástí ranní programu byla také bylinková dílnička s poznáváním bylinek, květináčky s řeřichou a jarním osením pro účastníky a tvoření zápichů s dětmi.

V pondělí odpoledne pokračoval program úklidem dětského hřiště v Děkanské zahradě a kontrolou stavu herních prvků po zimě. Kontaktní pracovnice Family Pointu také stihly rozvézt "Půjčovnu bábovek" na další dvě městská pískoviště.

Úterý dopoledne se maminky s dětmi zapojily do tvoření z papíru i pro nejmenší ručičky. Děti si vyrobily jarní květinu nebo přání s ptáčky. Odpoledne následovalo pletení pomlázek se zkušeným proutkařem panem Maškou z Nové Cerekve. Svou pomlázku si vlastnoručně upletli nejenom tatínci s dětmi, ale také některé maminky. Děti si také vyzkoušely tradiční metodu našich babiček mramorování vajíček cibulovými slupkami.

Ve středu dopoledne bylo snadné tvoření z textilu pod vedením paní Dagmar Marešové se studentkami ze SPŠ a SOU Pelhřimov. S trochou pomoci vznikly krásné velikonoční dekorace a sedicí slepičky jako dekorace nebo na hraní pro děti. Odpoledne dorazil michelinský kuchař Rémi Decroix z 3. nejlepší restaurace v ČR Bistrot de Papa v Horních Dubenkách se svou rodinou. Velmi mile a vesele pojatá společná příprava těsta na muffiny a následné zdobení a snědení mělo u dětí i rodičů velký úspěch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…