Pelhřimov: Město spolupracuje s římskokatolickou farností

08.05.2018 6:34

Na pelhřimovské radnici se uskutečnilo setkání starosty Ing. Františka Kučery se zástupci Římskokatolické farnosti Pelhřimov - farářem farnosti a okrskovým vikářem P. Mgr. Josefem Sláčíkem, farním vikářem farnosti P. Mgr. Martinem Bráchou a jáhnem Vojtěchem Blažkem.

Pelhřimov: Město spolupracuje s římskokatolickou farností
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Tématem rozhovorů byla především vzájemná spolupráce ohledně příprav primiční slavnosti pana jáhna Vojtěcha Blažka, která se bude konat 1. července v kostele sv. Bartoloměje v Pelhřimově s následným občerstvením, a nalezení možné součinnosti města v řešení zajištění bezpečnosti prostoru parku naproti kapli Panny Marie Bolestné, který je právě majetkem Římskokatolické farnosti Pelhřimov. Tato problematika bude předmětem dalších jednání z důvodů bezpečnosti a spokojenosti občanů.

Společná řeč byla věnována i akcím, které se pojí s kulturním a společenským životem ve městě, a to zejména pelhřimovské dožínky a Noc kostelů.

V závěrečné rozpravě zazněly slova poděkování, božího požehnání a představy o konkrétních možnostech další spolupráce mezi městem a církví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…