Pelhřimov: Myslivci i zahrádkáři se mají čím pochlubit

26.03.2018 16:03

Přehlídka trofejí zvěře v Domě myslivců a velikonoční výstava v domě zahrádkářů Na Obci v Pelhřimově – to jsou dvě události, které lákají během tohoto víkendu spoustu malých i velkých návštěvníků.

Pelhřimov: Myslivci i zahrádkáři se mají čím pochlubit
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Zvlášť v pátek 23. března dopoledne zažívaly obě výstavy doslova nápor dětí z pelhřimovských základních škol, což udělalo pořadatelům pochopitelně radost, protože obě organizace by do budoucna rády uvítaly ve svých řadách nové členy.

Přehlídka trofejí zvěře, ulovené v okrese Pelhřimov v roce 2017, dává přehled o stavu a úrovni zvěře, ale je připomínkou na nezapomenutelné chvíle prožité při lovu. Jak prozradil místopředseda Okresního mysliveckého spolku (OMS) Pelhřimov Josef Nenadál, nejvýznačnější trofejí letošní výstavy a doslova historickým úlovkem je trofej srnce obecného, „osmeráka“, kterého ulovil Jiří Motáň z Pelhřimova 5. července loňského roku. Tato trofej byla oceněna zlatou medailí. Lov zvěře je ovšem pouze jednou z mnoha činností myslivců, kteří se o zvěř starají během celého roku a jejichž cílem je kvalitní zvěř žijící v kvalitním prostředí. O tom všem se mohly poučit děti i ostatní návštěvníci přehlídky z různých tiskových materiálů i od přítomných myslivců.

Prodejní Velikonoční výstava v Domě zahrádkářů Na Obci v Pelhřimově nabízí tradiční dekorace, perníčky, různé drobné výrobky, květiny, pomlázky a různé jiné drobnosti pro radost. Nechybí ani bazárek (v pátek dopoledne tu byly k mání mimo jiné i keramické domy z pelhřimovského náměstí). Výstava v Domě zahrádkářů je otevřená do neděle do 17 hodin, přehlídka trofejí v Domě myslivců do pondělí do 18 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…