Pelhřimov: Na dětských hřištích jsou nové herní prvky

22.02.2022 19:53 | Tisková zpráva

Nové možnosti pro hraní mají děti ve městě. Doplnění o nové prvky se dočkalo dětské hřiště u základní školy Komenského, kde byly instalovány balanční mosty.

Pelhřimov: Na dětských hřištích jsou nové herní prvky
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Balanční prvky jsou navrženy tak, aby atraktivním způsobem lákaly k pohybu a rozvoji motorických dovedností. Nerovnováhu využívají jako výzvu, se kterou se návštěvníci učí pracovat. Jsou určeny všem dětem od tří let, teenagerům i dospělým. 

Anketa

Vyeskaluje nová situace kolem Donbasu do konfliktu evropského formátu?

6%
91%
hlasovalo: 8717 lidí

Zbrusu nové dětské hřiště bylo vybudováno na travnaté ploše poblíž restaurace Vrbičky. Lokalita byla vybrána především z důvodu blízkosti mateřské i základní školy. Na hřiště byla instalována nízká lanová dráha Draco a síťová prolézačka „kopačák“. Nízké lanové dráhy jsou herní prvky sloužící k procvičení celého těla. Slouží ke zdokonalení pohybových dovedností, mrštnosti, koordinace a síly. Překážky jsou určené všem dětem starším tří let, teenagerům i dospělým. Díky možnosti dráhu individuálně navrhnout se podařilo vytvořit rozmanitý herní prostor pro zábavu, sport i nácvik konkrétních pohybových dovedností. Lanová dráha je navíc doplněna o dvě pevné hrazdy pro houpání a protáčení. „Jsem velmi rád, že se nám podařilo vybudovat další plácek, kde si mohou děti hrát, jelikož hra je hlavním principem jejich života. Město musí být přátelské ke každé věkové kategorii, protože každý hledáme svůj zdroj odpočinku a relaxace. Naším cílem je neustále zpřístupňovat nové aktivity pro obyvatele Pelhřimova,“ uvedl místostarosta Zdeněk Jaroš.

Herní prvky byly osazeny na přelomu roku a byly financovány v rámci schválených finančních prostředků rozpočtu 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Sladovna otevře novou zážitkovou výstavu Království včel a bylin

16:29 Písek: Sladovna otevře novou zážitkovou výstavu Království včel a bylin

Písecká Sladovna připravila novou zážitkovou výstavu, nazvanou Království včel a bylin. Její slavnos…