Pelhřimov: Na velkou vodu pod viaduktem upozorní řidiče semafor

17.08.2018 7:33

Vytvořit bezpečnostní dopravní stopku, která odradí řidiče, aby vjížděli do vyšší hladiny vody pod viaduktem, bylo cílem jednak města Pelhřimova, ale i Ředitelství silnic a dálnic. Z důvodu větší bezpečnosti řidičů došlo k nainstalování nového světelného signalizačního zařízení pod viaduktem, které bude reagovat na umístěné čidlo, jenž je nainstalováno pod mostem.

Pelhřimov: Na velkou vodu pod viaduktem upozorní řidiče semafor
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Jedná se o to, že pokud hladina vody stoupne v daném území na nepřijatelnou hladinu, rozsvítí se signalizační zařízení červeně pro veškerou dopravu u podjezdu na ulici Myslotínská a Nádražní na silnici I/34, a dojde tedy k zákazu vjezdu.

Dopravní informativní značka IP22 (Pozor za deště zvýšená hladina vody) byla od samého začátku zamýšlená jako provizorní řešení, než dojde k nainstalování světelného signalizačního zařízení. Podle informací z řad odborné veřejnosti se bohužel stalo, že řidiči značení přehlédli nebo ignorovali a vjeli do vody. Červená na semaforu před vjezdem do zatopeného úseku řidiče zajisté zastaví, jelikož jsou povinni dodržovat dopravní značení a signalizační zařízení jinak porušují dopravní předpisy.

Nad viaduktem vyrostl firemní areál, čímž došlo ke vzniku zpevněných ploch a voda se tak hůře vsakuje do půdy a je tedy zachytávána v záchytných nádržích, které byly vybudovány v rámci výstavby areálu a voda pak postupně odtéká dolů. Po dostavbě areálu to je cca 2 roky nedošlo ke kritické situaci v daném území.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…