Pelhřimov: Na velkou vodu pod viaduktem upozorní řidiče semafor

17.08.2018 7:33

Vytvořit bezpečnostní dopravní stopku, která odradí řidiče, aby vjížděli do vyšší hladiny vody pod viaduktem, bylo cílem jednak města Pelhřimova, ale i Ředitelství silnic a dálnic. Z důvodu větší bezpečnosti řidičů došlo k nainstalování nového světelného signalizačního zařízení pod viaduktem, které bude reagovat na umístěné čidlo, jenž je nainstalováno pod mostem.

Pelhřimov: Na velkou vodu pod viaduktem upozorní řidiče semafor
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Jedná se o to, že pokud hladina vody stoupne v daném území na nepřijatelnou hladinu, rozsvítí se signalizační zařízení červeně pro veškerou dopravu u podjezdu na ulici Myslotínská a Nádražní na silnici I/34, a dojde tedy k zákazu vjezdu.

Dopravní informativní značka IP22 (Pozor za deště zvýšená hladina vody) byla od samého začátku zamýšlená jako provizorní řešení, než dojde k nainstalování světelného signalizačního zařízení. Podle informací z řad odborné veřejnosti se bohužel stalo, že řidiči značení přehlédli nebo ignorovali a vjeli do vody. Červená na semaforu před vjezdem do zatopeného úseku řidiče zajisté zastaví, jelikož jsou povinni dodržovat dopravní značení a signalizační zařízení jinak porušují dopravní předpisy.

Nad viaduktem vyrostl firemní areál, čímž došlo ke vzniku zpevněných ploch a voda se tak hůře vsakuje do půdy a je tedy zachytávána v záchytných nádržích, které byly vybudovány v rámci výstavby areálu a voda pak postupně odtéká dolů. Po dostavbě areálu to je cca 2 roky nedošlo ke kritické situaci v daném území.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…