Pelhřimov: Na zimní stadion se nastěhuje Dukla Jihlava

23.07.2022 16:02 | Tisková zpráva

To, o čem se několik měsíců hovořilo, se stalo realitou. Prvoligoví hokejisté Dukly Jihlava z důvodu výstavby nové arény budou v následující sezoně hrát mistrovské zápasy první ligy v Pelhřimově.

Pelhřimov: Na zimní stadion se nastěhuje Dukla Jihlava
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

„V Pelhřimově máme naplánováno odehrát osmnáct zápasů základní části a v Jindřichově Hradci zatím osm utkání,“ sdělil jednatel Dukly Bedřich Ščerban. Podpis na smlouvu za druhou stranu připojil jednatel Pelhřimovské sportovní, s.r.o., Martin Mareš.

Anketa

Komu více důvěřujete?

hlasovalo: 9639 lidí

„Přispěje to k ještě většímu vytížení našeho zimního stadionu, takže je tu ekonomický profit. Přínos je to pochopitelně i ze sportovního hlediska. Dukla hraje druhou nejvyšší soutěž a každý sportovní fanoušek musí plesat, protože čím vyšší liga, tím vyšší kvalita,“ uvedl a ještě dodal: „Je to i příležitost předvést se v hokejovém prostředí. Budou k nám jezdit kluby z celé republiky a pokud zjistí, že je tu dobré zázemí, můžeme z toho v budoucnu těžit.“

Nároky profesionální soutěže na zázemí jsou pochopitelně větší než v Krajské lize Vysočiny, kterou hraje pelhřimovský tým. Stadion u říčky Bělé ale na tom nebyl z hlediska vybavení vůbec špatně, navíc jeho provozovatel v posledních týdnech a měsících provedl celou řadu úprav. „Dá se říci, že teď už je to jen o drobných úpravách. Jmenovat mohu třeba plexiskla za střídačkami a trestnými lavicemi. Profesionální soutěž v tomto směru vyžaduje něco jiného,“ informoval Martin Mareš.

Dukla počítá s tím, že v Pelhřimově absolvuje jen zápasy. Na variantu i s tréninky uzavřená smlouva pamatuje, ale její využití v tuto chvíli není moc pravděpodobné. „I my musíme počítat, doba není dobrá. V tuto chvíli pracujeme prioritně s variantou, že budeme trénovat na druhé ledové ploše v Jihlavě,“ prozradil Bedřich Ščerban.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…