Pelhřimov: Noc s Andersenem aneb Ds Rychlými šípy

03.04.2018 7:37

Už 18. ročník Noci s Andersenem, oblíbeného zábavného programu na podporu dětského čtení, který je spojený s následným přenocováním v knihovně, byl tentokrát věnován Rychlým šípům.

Pelhřimov: Noc s Andersenem aneb Ds Rychlými šípy
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Jedenadvacet dětí od 9 do 12 let absolvovalo v pelhřimovské městské knihovně program plný zajímavých a dobrodružných zážitků, který připomněl slavné knihy a komiksy Jaroslava Foglara.

Děti si nejprve vyrobily vlajky svých týmů, které měly jména jako členové Rychlých šípů. Potom se vydaly z knihovny na procházku po městě, kde sbíraly bobříky mlčení, rovnováhy, paměti, zručnosti a Rychlých šípů. Odměnou jim pak bylo tradiční posezení v cukrárně u Brány.

Další úkoly na děti čekaly po návratu do knihovny. Mimo jiné vytvářely živý obraz létajícího kola Jana Tleskače, hledaly vzkaz psaný neviditelným inkoustem, skládaly báseň a také bojovaly s Mažňáky. Když správně složily mapu, našly ještě hlavolam – nedobytnou krabičku, do které se musely dostat. Vše se jim podařilo, a tak je čekala poslední cesta do tajemných Stínadel a poslední bobřík odvahy, kdy si museli převzít odměnu od tajemného Široka.

„Všichni to zvládli a nakonec jsme si ještě opekli vuřty. Noc se opět vydařila,“ zhodnotila za organizátory celý program vedoucí dětského oddělení knihovny Lenka Perglová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…