Pelhřimov: Nový víceúčelový přístřešek a přátelské posezení v Domově Jeřabina

10.09.2019 16:01

V pátek 30. srpna proběhlo v Domově Jeřabina Pelhřimov otevření nově postaveného víceúčelového přístřešku pro klientelu organizace, který je doplňkem celého areálu.

Pelhřimov: Nový víceúčelový přístřešek a přátelské posezení v Domově Jeřabina
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Slavnostního uvítání se ujal ředitel Domova Jeřabina Pelhřimov Petr Krčál, který mimo jiné uvedl, že přístřešek by měl být zejména místem, kde se bude držet pozitivní nálada a které bude často využíváno k příjemným účelům a radostem. Přátelského setkání se zúčastnila řada významných hostů jako je náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro sociální oblast Pavel Franěk, ředitelka odboru rozpočtové politiky společensky významných odvětví Ministerstva financí Marie Bílková, sekční ředitel Krajského úřadu Kraje Vysočina Miroslav Březina, starosta města Pelhřimova Ladislav Med a další.

Starosta města společně s hosty dostal při uvítání od pana ředitele otázku, která zněla: Co vám v poslední době udělalo největší radost? "Největší radost mám z toho, že na příští zasedání Zastupitelstva města Pelhřimova půjde návrh na schválení přidělení bytu pro dva klienty Domova Jeřabina, kteří jsou schopni díky vašemu individuálnímu přístupu, který vede klienty k samostatnosti a zodpovědnosti, vést plnohodnotný život v samostatném bytě kde mohou podle svých vlastních schopností převzít zodpovědnost za svůj život a za svoji domácnost, a tak věřím, že se to povede" uvedl mimo jiné Ladislav Med.

Přístřešek poskytne zázemí zejména pro volnočasové aktivity a příjemné přátelské posezení, které si nejen klienti Jeřabiny, ale i pozvaní hosté mohli vyzkoušet na páteční slavnostní akci, kde bylo připraveno bohaté občerstvení a kulturní vystoupení pana Šulce, který zahrál k poslechu a tanci, což se všem náramně líbilo. Velmi přátelští klienti Domova Jeřabina si přístřešek a služby domova velmi pochvalovali.

Domov Jeřabina Pelhřimov, p.o. je plně transformované zařízení Kraje Vysočina poskytující pobytové a ambulantní sociální služby osobám s mentálním, kombinovaným nebo s jiným zdravotním postižením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…