Pelhřimov: Projektové úpravy rekonstrukce bazénu pokračují

27.04.2022 21:49 | Tisková zpráva

Projektovou dokumentaci „Rekonstrukce plaveckého bazénu“ zpracovanou společností Centroprojekt Group a.s. provázela během minulých měsíců řada jednání a připomínkování ze strany Města Pelhřimov, díky kterým byly do projektu zakomponovány a zohledněny veškeré požadavky na úpravu dispozic jednotlivých sekcí a doplnění atrakcí v celém areálu.

Pelhřimov: Projektové úpravy rekonstrukce bazénu pokračují
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

 V rámci projektové dokumentace se mimo jiné řešily zajímavé adrenalinové a relaxační vodní atrakce, odpočinkové a wellness zóny, gastro provozy, masáže a vhodné umístění venkovního bazénu v rámci prostoru s maximálním sluněním. 

Anketa

Podporujete vládní výzvu k udávání tzv. dezinformací?

1%
97%
hlasovalo: 47595 lidí

„V projektové dokumentaci pro milovníky wellness a vodních radovánek jsou navrženy zajímavé prvky jako je například desetimetrová toboganová věž, jejíž délka dráhy je necelých sto metrů, uvažovaný dušový tobogán (v rámci věže), proudová řeka či houpací bazén (rozvlnění hladiny se nevytváří žádným strojním zařízením, vodu si rozhoupou návštěvníci svým vlastním aktivním pohybem). Nově bude vybudována část wellness, nabízející různé druhy saun jako je finská, parní a BIO sauna, ochlazovací sprchy a bazének, masáže a relaxační odpočívárny či otevřené vnitřní atrium pro ochlazení a odpočinek ve venkovním prostředí. Součástí má být také Kneippův chodník, což je jedna z vodoléčebných a relaxačních procedur, která využívá střídání teplé a studené vody pomocí bazénků,“ uvedl Tomáš Petera, vedoucí odboru investičního MěÚ Pelhřimov.

Rovněž byl nově řešen gastro provoz s posezením tak, aby byla možnost obsloužit z jednoho místa návštěvníky kuželny, vnitřního bazénu, venkovního areálu a zásobování vstupní kavárny včetně multifunkčního sálu. „V rámci připomínek byla také upřesněna dispozice vstupní haly s recepcí, navazující kavárnou a multifunkčního sálu. Celý proces výběru, zakoupení vstupenek, samotného vstupu a následných plateb za využité služby by měl být bezobslužný s využitím platebních terminálů a vstupních turniketů pomocí čipových náramků, tj. pro návštěvníka maximálně komfortní. Samozřejmě nezapomínáme ani na starší a invalidní spoluobčany či maminky s kočárky, kdy by měl být celý provoz zcela bezbariérový s využitím výtahů, samostatných sprch a převlékacích kabin či WC s přebalovacím pultem,“ doplnil Tomáš Petera.

Do konce letošního roku by měl být hotový realizační projekt s rozdělením do navazujících etap. Jednotlivé etapy je možné realizovat nezávisle na sobě podle finančních možností města a podle možností získání dotačních prostředků. Cílem je však vytvoření celistvého areálu, kde návštěvníci naleznou prostor pro aktivní odpočinek v klidném atraktivním prostředí. Cena celkové rekonstrukce byla v rámci studie z roku 2020 odhadována na 212 milionů korun bez DPH. Výslednou cenu po zohlednění vývoje stavebního trhu a materiálů, dispozičních úprav, technologického vybavení a návaznosti jednotlivých etap určí až průběh projektových prací.

Pro obyvatele města Pelhřimov a jeho návštěvníky je projekt Rekonstrukce plaveckého bazénu velmi důležitý. Představuje rekonstrukci infrastruktury pro základní životní potřeby města, jelikož jeho realizací dojde k výraznému zkvalitnění infrastruktury pro poskytování volnočasových, kulturních a společenských služeb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…