Pelhřimov: Radnice jedná o koncepci využití rybníku Stráž

19.06.2018 13:01

V loňském roce proběhla soutěž o návrh studie využití území "Pelhřimov - Rybník Stráž a okolí". Předmětem soutěže bylo zpracování studie návrhu využití rybníku Stráž a jeho okolí k rekreaci a odpočinku obyvatel a návštěvníků města.

Pelhřimov: Radnice jedná o koncepci využití rybníku Stráž
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

V zasedací místnosti Rady města se uskutečnilo jednání vedení radnice s vítězem soutěže Ing. Vojtěchem Kratochvílem ohledně koncepce rekreačního a sportovního využití rybníku Stráž a jeho okolí, přičemž byly prezentovány základní principy dispozičního a provozního uspořádání dané lokality.

Jednalo se o možných variantách řešení a doplňkových aktivitách v předmětném území. Návrh lze rozdělit do dvou rovin, zásahy podporující rekreační charakter místa a úpravy rozvíjející sportovně-rekreační potenciál.

Jak uvedl místostarosta Ladislav Med, je uvažováno s vybudováním sportovního hřiště a s okružní cyklostezkou s možností využití pro inlinisti. Zároveň by v této lokalitě nemělo chybět ani odpočinkové zázemí v podobě restaurace, písčité pláže a vstupního mola. Radnice si od této investice slibuje zlepšení možnosti využití další odpočinkové lokality pro občany Pelhřimova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…