Pelhřimov: Revitalizace zeleně Městských sadů začne již v úterý

16.05.2016 7:29

Ve dnech 17. 5. až 20. 5. 2016 bude probíhat v souvislosti s plánovanou revitalizací rizikové kácení stromů v Městských sadech v Pelhřimově. Z tohoto důvodu žádáme návštěvníky o maximální obezřetnost. Uzavírku prostoru označeného páskou a tabulkami zákazu vstupu je nutno bezpodmínečně dodržovat z důvodu nebezpečí ohrožení života.

Pelhřimov: Revitalizace zeleně Městských sadů začne již v úterý
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

V souvislosti s plánovanou revitalizací Městských sadů v Pelhřimově bylo provedeno odborné posouzení dřevin. Dohromady bylo odborníky posouzeno 410 kusů dřevin. Na základě tohoto posouzení zažádalo město Pelhřimov zastoupené Technickými službami města Pelhřimova, p.o. o povolení k pokácení poškozených a nemocných dřevin.

Městský úřad odbor Životního prostředí vydal povolení k pokácení 58 stromů, z toho 46 stromů povolil pokácet bezodkladně po nabytí právní moci rozhodnutí z důvodu silně snížené provozní bezpečnosti stromů, při které hrozí velké riziko ohrožení zdraví lidí a majetku. Zbývajících 12 stromů povolil pokácet následně v době vegetačního klidu 2016/2017. U dalších 15 stromů bude ještě provedena tahová zkouška. Velký vliv na zdravotní stav dřevin mělo velmi suché období, výskyt dřevokazných hub a výskyt hniloby. Poslední regenerace zeleně byla provedena v roce 2000 od této doby žádné stromy v parku pokáceny nebyly, vždy se jednalo pouze o odstranění stromů, které samovolně díky stáří a zdravotnímu stavu popadaly nebo uschly. I v současné době jsou v této lokalitě registrovány popadané stromy, které jsou zásadním důvodem ke kácení, které začne dne 17. 5. 2016.

Projekt počítá s dosadbou 150 stromů

Za pokácené dřeviny bude provedena náhradní výsadba, která bude realizována v rámci celkové revitalizace parku. Připravovaný projekt počítá v Městských sadech s dosadbou 150 ks stromů, dále budou v záhonech vysazeny kvetoucí keře (45 ks), k břehu vodní plochy budou vysazeny vlhkomilné trvalky (100 ks) a v sadech budou rovněž zastoupeny různé cibuloviny na zplanění.

Město Pelhřimov předem děkuje občanům za respektování zákazu vstupu do uzavřených lokalit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…