Pelhřimov: Společenský život v malé vesničce rozhodně nestrádá

09.07.2019 16:57

Sobota 29. června byla významným dnem pro vesničku Vlásenice-Drbohlavy, místní část Pelhřimova. Uskutečnila se tu totiž oslava 60 let existence místního kulturního domu.

Pelhřimov: Společenský život v malé vesničce rozhodně nestrádá
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Slavnostního setkání se zúčastnil i místostarosta města Pelhřimova Josef Koch, který si v doprovodu předsedy osadního výboru (OV) Josefa Matějů a Ladislava Malého prohlédl prostory kulturního domu a seznámil se se současností i minulostí tohoto objektu i vesnice. Při té příležitosti si také prohlédl brožuru „Naše vesnička Vlásenice-Drbohlavy ve fotografii“, která byla vydána před deseti lety. Součástí kulturního domu je mimo jiné společenský sál, klubovna, místnost obecního úřadu a sociální zařízení. Budova byla postavena v roce 1959 svépomocí obyvatel a jak zavzpomínal Josef Matějů, stalo se tak během poměrně krátké doby – zhruba dvou let.

V úvodu slavnostního setkání přivítal všechny přítomné ve vyzdobeném sále nejprve předseda OV Josef Matějů. Ten mimo jiné připomněl události, které se v kulturním domě pravidelně odehrávají - Silvestr, Hasičský ples, posezení u kávy, besedy se sousedy, oslavy kulatých narozenin, dětský den a jiné oslavy, a zmínil i opravy, které budova prodělala. V té souvislosti poděkoval za podporu města Pelhřimova. Přítomné dále pozdravil místostarosta Josef Koch. „Je důležité, že se tady setkáváte, že  kulturní dům žije, že jako vesnice máte pořád chuť a vůli se takto scházet a trávit čas pohromadě. V té dnešní uspěchané době, v době internetu a televize, je třeba si toho cenit,“ řekl místostarosta a popřál všem příjemný den. Pak následovalo slavnostní rozkrojení „narozeninového“ dortu, na kterém předtím vzplál malý ohňostroj, a slavnostní přípitky. Na programu dále bylo taneční vystoupení místních dívek se stuhami a pompony, přítomní si mohli prohlédnout vystavené přílohy kroniky obce a různé fotografie na stěnách sálu, nechybělo pohoštění, hudba a tanec. Setkání bylo také příležitostí k rozhovorům a obyvatelé se při nich mimo jiné živě zajímali o možnosti zajištění lepší dopravní obslužnosti pro svou vesnici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…