Pelhřimov: V altánku v Sadech se můžete pokochat i pověsit svá přání

09.12.2019 6:33

Ojedinělá a přátelská vánoční dekorace zdobí letos altánek v Městských sadech. Rodinné centrum Krteček a Nadační fond pro Pelhřimovsko ji odhalily 4. prosince v 16 hodin Slavností „Přání na dlani“.

Pelhřimov: V altánku v Sadech se můžete pokochat i pověsit svá přání
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Místo se tak má stát cílem procházek s rodinou, vybídnout k zamyšlení v adventním čase, sloužit pro zachycení společného momentu na fotografii, ohlédnutím se za uplynulým rokem a především také místem pro zavěšení abstraktních přání.

Organizátoři zdůrazňují právě nehmotná přání jako ta, která k Vánocům patří. Taková, co dokážeme třeba splnit jeden druhému v rodině, aniž bychom něco kupovali. „Každý může své ztvárnění přání pojmout jinak, nejlépe v takové podobě, které odolá vlivům počasí. První přání jsme napsali na dřevěná srdíčka a zavěsili, krásně tak dotváří celou dekoraci. Kromě pozadí s notovým zápisem a světélek dekorace vznikla velmi nízkonákladově, použili jsme zapomenuté kousky z půd, například dřevěný stůl, starý rám, dětskou židličku či proutěné doplňky,“ přibližuje celou myšlenku akce a ztvárnění Zuzana Havlová z Rodinného centra Krteček. První přání, aby dekorace vydržela do Vánoc, či lépe do konce roku, zaznělo z úst Moniky Hamalčíkové z Nadačního fondu pro Pelhřimovsko, která dodává: „Svoje přání můžete zaregistrovat na našem webu a během Zlaté neděle na radnici bude na pódiu vylosováno jedno, které odměníme poukázkou do Kavárny a Květinky Pod náspem.“

Slavnost Přání na dlani ve středu 4. prosince zahájili ti nejmenší pelhřimovští houslisté ze smyčcového soubor „ConVio“ Základní umělecké školy Pelhřimov. Skladbu Tři oříšky pro popelku, jejíž noty jsou v obřím měřítku použité na dekoraci altánku, doprovodil zpěvem sbor Podkolenky. Úvodního zahájení se zúčastnila také Daria Čapková, krajská koordinátorka Sítě pro rodinu, mezi jejíž členy patří i pelhřimovské rodinné centrum. Zmínila hodnotu rodiny a společných okamžiků v adventním čase, kdy je potřeba se zastavit, nepodléhat shonu. Zpěv sboru Podkolenky pokračoval ve foyeru Domovu pro seniory, kde program pokračoval vánoční a sklářskou dílnou, ze které si zájemci odnesli vlastnoručně vyrobené skleněné korálky, srdíčka či kapičky. Celá akce zpestřila odpoledne i několika seniorům. Těm a ředitelce Domova pro seniory v Pelhřimově Petře Kratochvílové předala zástupkyně rodinného centra adventní věnec z dílny jedné z maminek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…