Pelhřimov: Ve městě je stále bezpečno, není důvod k panice a strachu

14.11.2019 15:03

Vedení pelhřimovské radnice úzce spolupracuje s Policií ČR při řešení bezpečnostních problémů na území města Pelhřimov ve snaze, aby se občané ve městě cítili bezpečně. Cílem spolupráce je faktické udržení bezpečnosti nejen místních občanů, ale i návštěvníků města Pelhřimov.

Pelhřimov: Ve městě je stále bezpečno, není důvod k panice a strachu
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Zároveň vedení města Pelhřimov projednává vždy na pravidelných bezpečnostních radách s vedoucím územního odboru bezpečností situaci ve městě. Co se týká statistických údajů města Pelhřimov, tak z celkového počtu 361 trestných činů se do současné doby policistům podařilo objasnit 259 trestných činů, objasněnost je tedy 71,75 procenta. V loňském roce byla objasněnost na území města Pelhřimov ke stejnému datu 58,51 procenta.
„V neděli 3. listopadu ve večerních hodinách došlo na ulici U Rendlíku v Pelhřimově k loupežnému přepadení ženy.  Tři muži v tmavém oblečení a kapucích vytrhli ženě kabelku s věcmi a z místa utekli. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku kolem dvou tisíc korun.  Případ prověřují pelhřimovští kriminalisté pro podezření ze spáchání trestného činu loupeže a na jejím objasnění intenzivně pracují“ uvedla policejní mluvčí Stanislava Miláčková

„Od začátku letošního roku policisté na Pelhřimovsku řešili tři případy loupežného přepadení. Ke dvěma případům došlo na Humpolecku a jeden případ se stal v Pelhřimově, v neděli 3. listopadu. Dvě loupežná přepadení na Humpolecku kriminalisté objasnili“, zmínila policejní mluvčí.

Co se týká pokládání nebezpečných nástrah jako např. jablka a piškoty, v nichž jsou zaražené hřebíky a vruty, které probíhalo v Pelhřimově v minulých dnech pelhřimovští kriminalisté řeší.

„Za poslední tři týdny nebyl na policii v Pelhřimově nahlášen žádný trestný čin, který by spadal do kategorie vandalismu a došlo k němu na území města Pelhřimov. Představitelé radnice nicméně pravidelně s vedením policie řeší i případy vandalismu, ke kterému dochází ve městě v přestupkové rovině“, uvedla dále policejní mluvčí Miláčková.

„Některé nepříjemné situace jsou i přes veškerou snahu a prevenci součástí života, i když naštěstí přicházejí jen velmi vzácně, v každém případě na ně ale musíme být maximálně připraveni a předcházet jim v podobě různých bezpečnostních opatření. V žádném případě však není důvod ke strachu, Pelhřimov je bezpečné místo pro život“ uvedl v této záležitosti starosta města Pelhřimov Ladislav Med, který v souvislosti s výše uvedenými událostmi jednal ve čtvrtek 7. listopadu 2019 s vedoucím územního odboru Pelhřimov Policie ČR plk. Mgr. Petrem Petrem. Vedení pelhřimovské radnice v této souvislosti vyjádřilo svůj negativní postoj k páchání hanebných činů na území města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…