Pelhřimov: Začínají výlovy rybníků

09.10.2022 13:29 | Tisková zpráva

Chladná rána, pohled do kalendáře a krátící se dny prozrazují nastupující podzim. Podzim ve znamení rybářských „žní“. Doba výlovů je tady. I pelhřimovští rybáři vytáhnou stavidla a ve velkém očekávání upřou své pohledy ke klesající vodní hladině. Chovné rybníky vydají svou úrodu a kapři, candáti, štiky, líni, okouni i další druhy poputují do rybářských revírů.

Pelhřimov: Začínají výlovy rybníků
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Podzimní část plánu výlovů místní organizace Českého rybářského svazu v Pelhřimově je o něco kratší než obvykle. Část rybníků letos zůstane na jaro. Ale i tak si velcí a hlavně malí diváci určitě přijdou na své.

Už první říjnovou sobotu byl vyloven rybník Člunce, druhou bude následovat Velký nový a Vajglák. Třetí říjnovou sobotu budeme lovit Proseč a Nohavičku, další pak rybník Hluboký. Posledním a pro veřejnost nejspíš nejatraktivnějším výlovem bude v pátek 28. října rybník Cihelna u Kartáčoven v Pelhřimově.

Na další, první listopadový pátek je naplánován tradiční Den otevřených dveří na rybárně. Dopoledne pro děti ze škol a školek. Odpoledne a večer pro veřejnost. Srdečně zveme a těšíme se na setkání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Proběhne jarní deratizace

13:37 Vsetín: Proběhne jarní deratizace

Ve dnech 20. května, 27. května a 3. června bude specializovaná firma provádět pravidelnou deratizac…